Păşunea subacvatică de la Piscu
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Păşunea subacvatică de la Piscu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iarba e pentru oi sau pentru peşte?


Circa 100 de hectare de păşune şi teren arabil din comuna Piscu au fost luate în stăpânire de apă de câteva săptămâni. Păşunea inundată se află în administrarea Primăriei, iar terenul arabil aflat sub apă este al mai multor fermieri din comună. Nu e primul an în care comuna se confruntă cu astfel de probleme, iar edilul spune că se va face tot posibilul ca, în cursul acestei luni, terenurile să vadă din nou lumina zilei. „Apa s-a adunat în zonă din cauza topirii zăpezilor, a ploilor, a unor izvoare destul de puternice din zonă şi a pânzei freatice de suprafaţă. Există acolo o staţie de desecare, dar s-au înregistrat nişte probleme la un transformator care a fost schimbat în cursul serii de marţi. Se lucrează şi cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Odată ce staţia de desecare intră în funcţiune, noi sperăm că în cursul lunii martie să rezolvăm problema şi să eliberăm terenul”, a precizat primarul comunei Piscu, Ştefan Vlad.


Citit 1920 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2013 18:03

5 comentarii

 • postat de natura
  Luni, 11 Martie 2013 19:36
  Astazi, o d-na lua probe la apa. De ce oare pe nr. masinii, o dacie tip vechi, era inscris Iasi?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de natura
  Duminică, 10 Martie 2013 16:28
  Nu intamplator a dat Dumnezeu apa din abundenta la Piscu. Au venit si lebedele (doua la numar). E utila amenajarea unui lac in zona. Ar avea si oamenii unde sa pescuiasca ca sa isi asigure o masa pe zi. Amenajati un lac ca la m-rea Tudor Vladimirescu, chiar doua. Face bine si starii sufletesti a oamenilor. In fiecare zi fac naveta de la GL la Tecuci si e o placere sa privesc natura bogata in apa, la Piscu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nikola kboom
  Sâmbătă, 09 Martie 2013 22:54
  Cine a fost,sau au fost istetii care au pervertizat si au privatizat fostul IEELIF,ai?Le-as da o singura pedeapsa TEAPA! Pentru ca lucram peste program si multe din asa zisele privatizari strtegice a fost furt.Asa ca am dreptul sa iau masura cum vreau eu ampotriva hotiei,nu conform legii de rahat care protejaza hotii si criminalii.Au pus pe chituci irgatiile si desecarile si cand se antampla o nenorocire se tot sclifosesc cu scuze care mai penibile si idioate.Astia sunt.jemenfich-istii de rahat onor anfrunte cu guvernul tonto doctor horror/is cauza magna cum fraude.Aveti ce meritati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ifistul
  Vineri, 08 Martie 2013 18:14
  Don' STROILA mare specialist in IF, de cand l-a pus Saghian Director la ANIF pe BARCEANU lauzi ANIFul in sir,mai mai sa te aduca inapoi PSDisti dar nu mai pupi matale asta ti-o zic eu.ZAMFIR AUREL nu iera bun ca mergea totul bine si iera si ordine, acuma nu mai merge nimic desecarea este la pamant iar irigatiile sunt facute praf in proprietatea privata a lui BARCEANU cu fratesu, puscariasul.El este incompatibil ca are si Federatia si ANIFul.el centreaza el da cu capul ca are PATRU CLASE restul pana la 12 + FACULTATE le-a facut pe toate in 4 ani cand avea 50, timp avea berechet ca iera CARUTAS.
  Don' STROILA nu iesti matale ala cu SPECIALISTI DE IMB.FUNCIARE SI IRIGATII acum te-ai linistit ca la-ti gasit pe PETRU BARCEANU care acum nu este in stare sa traga apa de pe camp si dai vina pe primarul Piscului,asta mai este obiectivitate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Joi, 07 Martie 2013 20:23
  Unde omului nu e permis sa trandaveasca, sa adoarma, sa adopte religia minimului efort si a unei vieti comode. As putea spune ca DESECAREA si INLATURAREA EXCESULUI DE APA este o carte deschisa in care nu oricine ar putea sa citeasca.Adevarata si cea mai mare calamitate a acestei discipline este insa ca ea n-a fost in timpurile noastre altceva decat o carte necitita.Iar daca cineva o mai are o tine printre relicve.
  Ma surprinde total neplacut atitudinea primarului comunei Pisca,Stefan Vlad ,de nepasare de toleranta fata de sanatatea pamantului , a peste 100 ha.Dupa zile intregi de baltiri,auziti :,,...noi speram ca in cursul lunii martie sa rezolvam problema si sa eliberam teren". Pai domnule primar EXCESUL de APA pe terenurile agricole si nu numai sunt probleme ce trebuiesc rezolvate in ore. in 2-3 zile altfel se duce nabii rodnicia pamantului acela pe ani, devine rodnic in papura, palamida si scaeti.
  Bine ca apelati la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au pregatire buna,dotari ,carte, specialisti pe masura in IMBUNATATIRI FUNCIARE.
  De ce nu colaborati ,precum un bun gospodar cu grija de pamant , cu ANIF-ul pe baza de contract cu obligatii si responsabilitati legal ? Sunt practici de civilitate pentru o administratie local-rurala.
  Trebuie sa nu mai mimam tragedia ce sta sa vina, sa nu mai avem aerul stiutor ca totul se pregateste sa nu mai fie.Eu gandesc la mai multa responsabilitate, totul trebuie sa fie firesc totodata, nimic fals,pana si vaicareala trebuie sa fie adevarata.De asemenea gandesc la implicare, la daruire, la actiune cat priveste sanatatea pamantului.
  M-am descarcat pentru ca aceasta stare nu este numai la Piscu ci pe aproapa 25% din arabilul galatean. Mult foarte mult!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.