În nordul judeţului Galaţi a plouat de s-au înecat câmpurile
Foto: Foto: Vasile Caburgan

În nordul judeţului Galaţi a plouat de s-au înecat câmpurile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-au rupt norii, duminică noapte, deasupra mai multor comune din nordul judeţului. Pe unde nu s-au umflat pâraie, a băltit apa pe câmp, aşa că, de dimineaţă, zeci de fermieri au constatat că sute de hectare de culturi le-au fost distruse de ape. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Galaţi, cele mai întinse suprafeţe afectate s-au raportat la Bălăbăneşti. Aici, nu mai puţin de 120 de hectare de culturi sunt acoperite de apă.

„S-a umflat pârâul Jeravăţ şi a inundat mai multe porţiuni de pământ. Mai săpăm şanţuri, ca să încercăm să facem apa să se retragă mai repede. Am putea spune că pe unele dintre câmpuri ar mai putea oamenii să scoată vreo 50 la sută din cultură. Sunt, însă, şi zone mai serios afectate”, ne-a declarat primarul comunei, Dorin Codreanu.

Alte 100 de hectare erau afectate de ploi la Bălăşeşti. „Sunt, în principal, terenurile societăţilor şi nu s-au inundat unitar. Sunt afectate două hectare aici, zece dincolo… depinde. În acest moment nu avem ce să facem decât să aşteptăm”, a apreciat primarul de la Bălăşeşti, Cezar Paul Maftei.

Tot potrivit situaţiei Prefecturii Galaţi, mai fuseseră inundate 20 de grădini din Ghidigeni şi 12 din Negrileşti. Prefectura anunţa, ieri, la orele prânzului, întocmirea unei comisii care să identifice şi să evalueze pagubele.

Potrivit primelor informaţii, oamenii ale căror culturi au fost afectate nu aveau asigurare, aşa că şansele ca cineva să-i despăgubească sunt, în acest moment, destul de mici.

Străzi lacustre în Tecuci

Apa n-a intrat doar în sate, ci şi prin oraşe. Primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gâdei, a declarat că sunt inundate porţiuni mici de teren cultivat, potrivit primelor estimări. La Tecuci, conform datelor Prefecturii, au fost inundate două străzi – Vlad Ţepeş şi Fundătura Bran – din cauza sistemului de canalizare cu capacitate prea mică.

Citit 3139 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.