La Cosmeşti piaţa-i scumpă chiar şi pe marginea drumului
Foto: Foto: Vasile Caburgan

La Cosmeşti piaţa-i scumpă chiar şi pe marginea drumului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Cosmeşti, cine are marfă de vânzare stă, la fel ca în anii trecuţi, pe marginea drumului, în piaţa ad-hoc pe care o ştiu toţi gălăţenii care au drum prin zonă. La început de săptămână, erau acolo producători de roşii care vindeau cu 2 lei kilogramul la angro, în condiţiile în care în piaţa de pe Calea Prutului se găsesc dimineaţa şi cu 1,5 lei kilogramul. Păstăile mai sar şi ele peste preţul de 2,5 lei pe care-l găsim în Piaţa Centrală, iar numai ca să-ţi iei cartofi cu câteva zeci de bani mai ieftin chiar că nu merită să baţi drumul de la Galaţi la Cosmeşti. Singurii care se dau la un preţ cât de cât mai bun sunt pepenii româneşti verzi, la un leu kilogramul.

Carevasăzică, piaţa e scumpă şi acum. Nici nu vrem să ne imaginăm cum va fi după ce Primăria îi va obliga pe comercianţi să intre cu căruţele şi remorcile în piaţa îngrădită, aflată în curs de amenajare, şi le va mai percepe şi chirii pe spaţiile comerciale. Să vezi atunci preţuri ridicare, lamentări şi justificări pentru fiecare scumpire.

„Spaţiul nu este încă definitivat. Lucrăm la finalizarea instalaţiei de alimentare cu apă. În plus, trebuie să pavăm. Am zis, iniţial, că până în vară le voi pune la dispoziţie oamenilor acest spaţiu, dar banii atribuiţi prin proiect n-au fost suficienţi, aşa că a trebuit să refinanţăm şi să organizăm din nou licitaţie. Eu sper că, într-o lună sau cel mai târziu pentru comercializarea recoltelor de toamnă, vom deschide piaţa. Abia după finalizare vom hotărî şi ce taxe vom pune”, ne-a declarat primarul comunei Cosmeşti, Ion Tuchiluş.

Citit 2488 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2013 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.