Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole în judeţul Galaţi

Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi se va ţine târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri, la Fundeni şi Schela. Joi se organizează târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, la Slobozia-Conachi, la Rădeşti şi la Frumuşiţa. Duminică sunt cele mai multe târguri: la Drăguşeni, la Măstăcani, la Pechea şi la Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Expoziţii naţionale

În perioada 6-8 septembrie a.c., la Oradea se va defăşura cea de a V–a ediţie a târgului fermierilor bihoreni, AgroBihor. Sunt aşteptate peste 30 de firme din ţară şi din străinătate. Pe 7 septembrie va avea loc o demonstraţie în câmp, la recoltarea porumbului în boabe şi ştiuleţi. Se vor toca resturile vegetale şi se va pregăti terenul pentru semănat şi se va semăna. Vor fi şi simpozioane pe teme ca: Politica Agricolă Comună 2014-2020, tehnologii de producere a biomasei, surse de energie neconvenţională, agricultura inteligentă etc. Târgul se adresează: cultivatorilor de cereale şi plante tehnice, legumicultorilor, crescătorilor de animale, apicultorilor, producătorilor şi dealerilor de maşini şi utilaje agricole, piese de schimb, furnizori de inputuri pentru agricultori, dar şi tuturor celor interesaţi de agricultură. Un segment aparte va fi expoziţia de animale de rasă cu exemplare de valoare genetică ridicată provenite din fermele crescătorilor de animale bihoreni (bovine, bubaline, cabaline, ovine).

FestAgrAlim se va organiza, în perioada 3-5 octombrie, anunţă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. Evenimentul, care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT), va găzdui trei saloane distincte: GASTRO FEST, a II-a ediţie, INNO FEST şi SALONUL REGIONAL AL CERCETĂRII - aflat la a IV-a ediţie - va fi un prilej de comunicare şi prezentare a rezultatelor obţinute în cadrul programelor naţionale de cercetare - dezvoltare - inovare.

Citit 9133 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.