Cum au evoluat preţurile produselor agricole în ultimii şase ani

Cum au evoluat preţurile produselor agricole în ultimii şase ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vă prezentăm astăzi o analiză a evoluţiei preţurilor la grâu, porumb şi floarea soarelui pe piaţa gălăţeană a cerealelor, dar şi a subvenţiei pe suprafaţă, în ultimii şase ani


European doar cu numele, prost subvenţionat şi cu marfă vândută mult sub preţ, agricultorul gălăţean n-are prea mari şanse să se uite, în curând, în ochii cultivatorilor de cereale şi plante tehnice din ţările membre dezvoltate ale Uniunii. Subvenţia, chiar dacă se majorează anul, abia acoperă creşterea investiţiilor pe care oamenii trebuie să le facă în ridicarea lanurilor. Iar atunci când piaţa cade, aşa cum s-a întâmplat în această vară, fermierul nu mai ştie încotro s-o mai apuce. Vă prezentăm astăzi o analiză a evoluţiei preţurilor cerealelor şi a modului în care fermierii gălăţeni au fost subvenţionaţi, de la aderarea la Uniunea Europeană până astăzi. Să vedem, deci, câţi bani bagă gălăţenii în cultura mare şi mai ales, câţi scot.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 1684 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2013 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.