Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare marţi se ţine târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri, la Fundeni şi Schela. Joi se organizează târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, la Slobozia-Conachi, la Rădeşti şi la Frumuşiţa. Duminică sunt cele mai multe târguri: la Drăguşeni, la Măstăcani, la Pechea şi la Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Expoziţii naţionale

De joi, 22 august, până duminică 25 august 2013, între orele 9,00- 18,30, micii meşteşugari cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, îmbrăcaţi în portul popular specific zonei de provenienţă, vor anima gospodăriile Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Medien Conferences organizează cea de-a V-a ediţie a Romanian Agribusiness Conference. Eveniment este dedicat agriculturii româneşti, susţin organizatorii, şi va avea loc în Bucureşti, pe data de 19 septembrie 2013, la Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia.

În perioada 6-8 septembrie a.c., la Oradea se va defăşura cea de a V–a ediţie a târgului fermierilor bihoreni, AgroBihor. Sunt aşteptate peste 30 de firme din ţară şi din străinătate.

Pe 7 septembrie va avea loc o demonstraţie în câmp, la recoltarea porumbului în boabe şi ştiuleţi. Un segment aparte va fi expoziţia de animale de rasă cu exemplare de valoare genetică ridicată provenite din fermele crescătorilor de animale bihoreni.

Aproximativ 40 de firme din mai multe judeţe ale ţării şi-au anunţat participarea la ediţia a XXIII-a a Târgului de maşini agricole şi utilaje pentru industria alimentară "Agralimex". În cadrul târgului ce va avea loc în perioada 29 august - 1 septembrie, în perimetrul zonei de agrement "Pădurea Vedea" din Alexandria, se va amenaja, prin colaborarea cu Asociaţia judeţeană a crescătorilor de ovine şi caprine Teleorman, un sector pentru prezentarea de animale de mare productivitate, din rase specifice zonei de sud a ţării.

 

Citit 1222 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.