Calendar rural. Târguri şi evenimente agricole

Calendar rural. Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţea se ţine târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri, la Fundeni şi Schela. Joi se organizează târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt alte patru târguri: la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Expoziţii naţionale

Peste 100 de apicultori din toate colţurile ţării şi-au anunţat prezenţa la ediţia a 9-a a Târgului Naţional al Mierii, organizat în perioada 13-15 septembrie 2013, pe Plat forma Apicolă Băneasa. Evenimentul organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România se va desfăşura în incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură. În cadrul manifestării, este programată şi recunoaşterea albinelor melifere de Vest (albinele melifere europene) ca specie în pericol de dispariţie.

Federaţia Oierilor de Munte din România împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine Braşov organizează „Festivalul Oierilor”. În cadrul festivalului se va desfăşura şi târgul de produse tradiţionale, ediţia a V-a. Manifestarea va avea loc în perioada 27-29 septembrie 2013, la Tohanul Nou Tabără - Bran.

Citit 998 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.