Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole

Calendar rural: Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţea se ţine târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri, la Fundeni şi Schela. Joi se organizează târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt tot patru târguri: la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Evenimente naţionale

Aproape o sută de expozanţi din ţară şi din străinătate şi-au anunţat prezenţa la Târgul Internaţional FestAgrAlim, în perioada 3-5 octombrie a.c., la Centrul regional de Afaceri din Timişoara. Manifestarea este dedicată producătorilor, furnizorilor şi distribuitorilor din industria alimentară şi agricultură, anunţându-şi participarea reprezentanţi din Croaţia, Serbia Ungaria, alături de cei din România.

„Peste 30 de antreprenori, inovatori şi cercetători, asociaţii din sectorul agro-alimentar, prezenţi la Salonul InnoFest, vor avea posibilitatea ca pe lângă expunerea produselor sau a serviciilor în stand, să participe la o serie de acţiuni conexe: cafeneaua oamenilor de ştiinţă, sesiuni de brainstorming, EUREKA: Finanţează-ţi ideea, poveşti de succes”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Mariana Nicoară, manager în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Un grup de experţi animat de Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România, în parteneriat cu Ambasada Franţei la Bucureşti, propun autorităţilor române un set de măsuri de dinamizare a sectorului agricol şi agro-alimentar românesc. Rezultatul va fi sintetizat într-o „Carte Albă a Agriculturii în România”, care va fi lansată pe data de 31 octombrie 2013.

Citit 891 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2013 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.