Banii europeni deschid drum spre Aldeşti: Un kilometru în cinci luni
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Banii europeni deschid drum spre Aldeşti: Un kilometru în cinci luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fel ca şi Nămoloasa, care îşi modernizează şi consolidează drumul spre cătunul Crângeni cu fonduri europene, comuna Bereşti-Meria a accesat sume importante pe bani prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), pentru a-şi reface şi consolida un drum distrus la inundaţiile din 2010. Vorbim, mai exact, despre un sector cu o lungime de trei kilometri din Drumul Comunal 5, care pleacă din DJ242 A şi ajunge, la intersecţia cu DJ242 C, în satul Aldeşti. Până când s-a terminat de întocmit proiectul şi mai ales până când a trecut de toate etapele de studiu şi selecţie, au trecut mai bine de doi ani.

La Bereşti-Meria, licitaţia s-a ţinut deja, ne spune primarul Victor Dorobăţ. „A câştigat firma Vega şi, cel mai probabil, în cursul săptămânilor următoare, dacă nu ne vom lovi de contestaţii, vom semna contractul. De la acea dată, cei trei kilometri de drum ca în palmă trebuie să fie gata în maxim 15 luni”, a precizat edilul din Bereşti-Meria.

Potrivit documentaţie de pe SEAP, lucrările, în valoare totală de 4.802.308 lei, se vor desfăşura pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, pe care sunt situate: partea carosabilă, acostamentele şi şanţurile.

Citit 1740 ori Ultima modificare Vineri, 18 Octombrie 2013 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.