Firmele nu vin la Galaţi dacă nu au infrastructură/ Investiţie uriaşă, pierdută din lipsă de drum

Firmele nu vin la Galaţi dacă nu au infrastructură/ Investiţie uriaşă, pierdută din lipsă de drum

Foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

* Un complex de creştere a porcilor pentru 40.000 de capete nu s-a mai făcut, fiindcă nu exista drum sigur pentru evacuare * Acum, şoseaua se va face cu aproape cinci milioane de lei,  bani europeni pentru asigurarea drumului împotriva inundaţiilor şi legarea cătunului Crângeni de comună * Dacă lucrurile nu se încâlcesc în proceduri, vom vedea minunea peste un an


Primăria Nămoloasa face drum bun spre cătunul Crângeni, în care mai trăiesc doar vreo şase bătrâni şi despre care ziarul nostru v-a dat detalii în cadrul campaniei „Sate care mor”. Aproape cinci milioane de lei vor costa lucrările din proiectul ajuns, acum, la momentul licitaţiei electronice, în urma căreia s-ar putea face atribuirea. Evident, dacă nu se pierde timp preţios cu nenumărate contestaţii din partea firmelor participante. Investiţia în acest drum merită până la ultimul leu, este de părere primarul comunei Nămoloasa, Adrian Resmeriţă, fiindcă localitatea a pierdut un investitor serios din cauza lipsei drumului. Banii necesari investiţiei sunt europeni, obţinuţi printr-un proiect depus pe Măsura 322 d) – „Renovarea şi dezvoltarea satelor – Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010”.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 2227 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2013 17:35

5 comentarii

 • postat de EMIL Joi, 17 Octombrie 2013 22:20 109.102.141.*** Link la comentariu
  0
  4

  DA ,ESTE O MARE REALIZARE ,ERA NECESARA INVESTITIA .....TRAIASCA PRIMARUL

  Raportează
 • postat de radu Joi, 17 Octombrie 2013 21:44 109.102.141.*** Link la comentariu
  0
  3

  Parintii mei locuiesc acolo si cunosc bine locurile acelea ,in Namoloasa se ajunge trecand pe un drum asfaltat carestrabate pe o distanta de 3 kmalbia raului Siret ;drumul se afla intre dig si rau si atunci cand raul iese un pic din albie inunda si drumul locuitorii comunei raminind izolati pana se retrage apa 'paradoxal dar asa este .Drumul care se va asfalta leaga Namoloasa trecand bineinteles prin Crangeni de soseaua Focsani -Maicanesti -Braila
  rezolvand o problema strtegica dorita toti locuitorii .Imi aduc aminte ca pe o matusa care era bonlava au duso cu caruta 6 KM pana la Maicanesti unde o astepta salvarea care nu a putut intra in sat ca era drumul inundat ;felicitari celor inplicati in realizarea acestui proiect ;

  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel Joi, 17 Octombrie 2013 10:05 79.117.186.*** Link la comentariu
  4
  8

  Autoritatile locale consultate de specialisti din medicina grandomanica , au depistat la Galati multi bolnavi de rara si ucigatoarea boala numita de specialisti americani " Boala lui Calache chioru ". Simdromurile acestei boli se manifesta prin viziuni halucinante de genul : noi nu avem autostrada,noi nu avem aeroport,noi nu avem tunel pe sub Dunare,noi nu avem pasarele dar avem pasarici,noi facem totul pentru a avea Galatiul subteran. Consider ca orasului lui Gin Gis Dej ,ii lipsesc excavatoarele care sa stearga de pe fata pamantului acest mediu toxic numit Galati.Am vazut ca de curand specialisti in astronomie din Galati,au descoperit o noua constelatie numita de ei,Constelatia Cucu si Pupaza ,Cucul fiind localizat c-am deasupra Brailei , iar Pupaza deasupra Galatiului. Va rog sa asteptati ca vor veni investitori foarte multi in domeniul constructiilor suterane suraetajate.In curand Galatiul se v-a ridica la ceruri,asa cum isi doresc foarte mult galatenii.

  Raportează
 • postat de galatean Joi, 17 Octombrie 2013 09:09 213.233.90.*** Link la comentariu
  3
  8

  cred ca e o mare prostie sa cheltui 5 milioane de lei pentr o localitate depopulata ,6 locuitori....asta daca nu este vreun interes dealta natura. Sunt drumuri judetene de mare interes pe care circula zilnic sute de masini si care cer reparatii urgente.

  Raportează
 • postat de autostrada Joi, 17 Octombrie 2013 07:09 5.13.213.*** Link la comentariu
  4
  7

  Si cand te gandesti cate comentarii am citit ,chiar pe acest site, cum ca nu avem ce face cu aeroportul , podul, autostrada, pe care unii le considera prioritati in timp ce politicienii locali stau si se uita precum curca-n lemne ! Pentru ca nu avem infrastructura si nici macar nu suntem inclusi in vreun proiect viitor, orasul este mort . Pacat ,din lipsa de viziune, interes pentru votanti sau pur si simplu din prostie, cei care ar fi trebuit sa se intereseze de soarta urbei nu au facut absolut nimic !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.