Povestea oamenilor care-şi aruncă banii în râpă (FOTO)
Foto: Vasile Stanciu, unul dintre fermierii păgubiţi, ne arată dimensiunile canalului trasformat în râpă, pentru care plăteşte impozit ca şi cum ar fi teren arabil

Povestea oamenilor care-şi aruncă banii în râpă (FOTO)
Foto: Gabriel Kolbay
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multe asociaţii de fermieri plătesc impozit pe teren arabil pentru un fost canal de irigaţii, actualmente o prăpastie care taie câmpul pe kilometri întregi


Mai mulţi fermieri din comuna Băneasa ne-au sesizat faptul că plătesc, de ani buni, impozite pentru un teren arabil care, în realitate, nici măcar nu există. Vorbim despre un fost canal de irigaţii, care taie câmpul pe kilometri întregi şi care, prădat de hoţi la începutul anilor 90, s-a transformat încetul cu încetul într-o râpă năpădită de vegetaţie. „Cum să facem să scăpăm de acest canal? Reabilitat nu poate fi, din cauză că s-au furat toate dalele, de ani buni, acoperit nici atât, din cauză că nu avem de unde căra atâta pământ…Iar noi plătim pentru el, deşi nu ne aduce nici un câştig, ci dimpotrivă, ne produce pierderi”, ne-a declarat Vasile Stanciu, fermier cu o exploataţie de circa 400 de hectare în comună.

Fostul canal de irigaţii este, într-adevăr, o ditamai problema, căreia nimeni nu pare să-i găsească o rezolvare. Primarul comunei nu se fereşte să spună că a căutat în zadar soluţii.

„Nu am idee cum să facem. Nu putem acoperi canalul, că nu avem banii şi utilajele necesare. Oamenii - proprietarii - nu şi-ar putea permite nici ei o asemenea operaţiune, chiar dacă ar găsi o sursă de unde să aducă pământul necesar. Nu-i putem pune în posesie pe oameni cu alte terenuri ca să echivalăm, din cauză că deja nu mai avem pământ de dat. Am vorbit şi la irigaţii, iar dumnealor mi-au spus că n-au aşa ceva pe inventar. Problema este una pe care toate autorităţile o ştiu, aşa că sperăm să se hotărască ceva favorabil nouă, la nivel mai înalt”, a precizat edilul.

Citit 1842 ori Ultima modificare Luni, 12 Mai 2014 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.