„INVESTITORI? Îi aşteptăm”, spun PRIMARII din judeţul Galați

„INVESTITORI? Îi aşteptăm”, spun PRIMARII din judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Investitorii tineri, cei vârstnici, membri de partid, independenţi sau fără interese politice, cu toţii sunt aşteptaţi să ia inţiativa, să bage bani, să creeze locuri de muncă şi să se dezvolte. Încetul cu încetul, mai apare câte o pensiune turistică aici, câte o fabrică de mobilă sau un solar de flori dincolo - afaceri mai bănoase sau mai păguboase, dar care oricum ar fi dau un impuls dezvoltării satelor în care funcţionează. Prin comunele gălăţene, nevoia de forţă de muncă este, parcă, mai mare decât oricând.

"Avem, evident, mare nevoie de aşa ceva. Am avut investitori care se arătaseră interesaţi de afaceri pe lacul de acumulare de la hidrocentrală. Dar n-au mai dat niciun semn. Nimeni nu vine să creeze un loc de muncă. Vreo câţiva oameni lucrează la baraj şi încă vreo doi, angajaţi de noi, la cele două balastiere cu care lucrăm. În rest, nimic. Nici nu avem cum să nu o ducem greu, în asemenea condiţii", ne-a declarat primarul comunei Movileni, Maricel Tudose.

"Nu avem investitori, la momentul de faţă. Mai demult au venit câţiva mici oameni de afaceri, să se intereseze de unele posibilităţi. Era vorba, mai exact, despre deschiderea unor linii de finaţare pe care dumnealor voiau să le acceseze, să concesioneze nişte terenuri şi să construiască nişte hale. Dar de atunci, nimeni n-a venit la noi în comună, să se intereseze de posibilitatea deschiderii unor afaceri", ne-e declarat primarul comunei Şendreni, Paul Cristea.

"Avem, aici, o firmă care funcţionează de mult timp şi care se ocupă cu prelucrarea lemnului. Unii dintre oamenii noştri lucrează acolo, iar alţii muncesc la Derpan. Mai sunt angajaţi la ArcelorMittal şi la firme din Galaţi. E importantă apropierea de Galaţi. Totuşi, aş zice că vreo 25 la sută dintre locuitorii buni de treabă au nevoie de un loc de muncă, aşa că ar mai fi, evident, mult loc pentru investitori", ne-a declarat primarul comunei Smârdan, Costică Stroea (foto).

 

Care sunt problemele primarilor din județul Galați cu infrastructura, la inundaţii

Citit 2391 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.