Pensiunea de lux din județul Galați, RAIUL vânătorilor şi al turiștilor cu bani (FOTO/ VIDEO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Pensiunea de lux din județul Galați, RAIUL vânătorilor şi al turiștilor cu bani (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Cabana, ridicată de un fost prefect de Vrancea, e preferată de românii şi străinii care vin să vâneze pe domeniile Valea Neagră (Black Valley) * 82.000 de euro din suma investită sunt bani europeni nerambursabili, atraşi prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Vrancea Sud-Est * Cine sunt vânătorii care lasă mii de euro într-un weekend de vânătoare pe Valea Neagră


Avem, în sfârşit, o pensiune turistică ridicată pe bani europeni în judeţ! N-au construit-o, însă, gălăţenii, ci vrâncenii. Pensiunea deschisă de curând la Nămoloasa îi aparţine Corinei Vrabie, soţia consilierului local PSD Focşani, Cătălin Vrabie. Cum au ajuns cei doi să construiască o pensiune agroturistică în Galaţi?
Notar de meserie, fost prefect de Vrancea şi fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cătălin Vrabie este şi preşedintele Asociaţiei "Valea Neagră", care administrează mai multe fonduri de vânătoare, între care unul ce cuprinde şi teren în comuna gălăţeană Nămoloasa.
"N-am făcut acest proiect în ideea de a obţine, din închirierea cabanei, mari profituri. Am creat spaţiu pentru numai opt locuri de cazare. E preferabil să fie pensiunea plină tot timpul. Având în administrare fondul de vânătoare de circa 6.000 de hectare, eram mereu nevoiţi să îi cazăm pe vânătorii veniţi din străinătate sau din alte părţi ale ţării la Focşani sau chiar mai departe, prin Vrancea. Acum, avem un spaţiu construit la standarde europene pentru aşa ceva", ne-a declarat Cătălin Vrabie.

Raiul vânătorului

Cabana din lemn arată, într-adevăr, de excepţie. Are patru camere identice, două la parter şi două la etaj, în care noaptea de cazare costă 150 de lei, fără meniu inclus. Livingul este dominat de un şemineu decorat cu trofee vânătoreşti. În stânga intrării e un mistreţ împăiat, iar pe jos, peste gresia cenuşie, se aşterne o blană de urs. Toate finisajele au fost alese cu grijă, dat fiind faptul că oamenii care s-au cazat sau care urmează să se cazeze aici nu sunt nici săraci, nici nepretenţioşi.
Spaţiul dintre buşteni este umplut cu cânepă, iar casa a fost asamblată în aşa fel încât să permită uscarea lemnului şi "lăsarea" construcţiei cu circa 20 de centimetri.
În faţa cabanei, pe baza unui al doilea proiect european, se dezvoltă un complex de agrement care va completa serviciile pensiunii. Se construieşte o piscină, spaţiu pentru sport şi multe altele.

Cât a costat şi cum au venit banii

Soţii Vrabie au ales să atragă bani europeni ca să construiască vila. Valorea eligibilă a proiectului desfăşurat în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 a fost de 96.471 de euro, iar valoarea finanţării nerambursabile a ajuns la 82.000 de euro. Beneficiarul - Corina Vrabie - a obţinut banii prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Vrancea Sud-Est. Grupul cuprinde 11 localităţi din Vrancea şi comuna gălăţşeană Nămoloasa.Vezi şi:

PASIUNEA nu cunoaşte vacanţă/ Cum rezistă la sat o FIRMĂ DE CABLU TV (FOTO)

De la sport la agricultură/ Valentin Nare face fitness... la solar (FOTO)

Citit 13119 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 06:57

4 comentarii

 • postat de Vanator de capete
  Vineri, 20 Iunie 2014 00:12
  64.250.85.***
  Eu vin acolo - dar la VANATOARE DE BANDITI COMUNISTI ca al de vrabia asta si multi altii - si vin nu cu pusca cu alice - ci cu bazooka cu grenade sa-i fac BBQ pe toti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Miercuri, 18 Iunie 2014 23:42
  89.136.184.***
  Nu omorati animalele nesimtitilor si criminalilor ca si asa mai sunt putine si dispar speciile! Hotilor!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Mistretul cu colti de arginti
  Miercuri, 18 Iunie 2014 08:52
  91.216.52.***
  Sunt pentru atragere de fonduri europene, sunt pentru investitii in zonele rurale, sunt pentru atragerea cetatenilor straini cu multi bani pe care sa-i cheltuie loco. Dar IN ACEST CAZ, aparte, al cabanei de vanatoare, in afara de profiturile obtinute de un fost notar, fost prefect, pesedist de frunte, ce avem NOI de castigat? Rarirea fondului cinegetic?

  Adevarul, 28 mai 2014:
  "Sub masca ajutorului dat comunităţilor locale care au încheiat parteneriate cu GAL-urile (Grupuri de Actiune Locala) în cauză, (...) în paralel apropiaţii lui Gabriel Necula (viceprimarul pesedist din Focsani) au profitat cât au putut de pe urma banilor europeni.

  Spre exemplu, naşul său de cununie, Cătălin Vrabie, lider important al PSD, fost secretar de stat în Ministerul de Interne, care îi este şi şef lui Necula în Consiliul Local Focşani, îşi construieşte două cabane ultramoderne de vânătoare, cu bani europeni nerambursabili. Astfel, în comuna Nămoloasa, soţia lui Cătălin Vrabie, naşa lui Necula, a primit iniţial 82.000 de euro bani nerambursabili pentru construcţia unei pensiuni agroturistice, diferenţa până la 96.000 de euro, cât este valoarea proiectului, fiind suportată de beneficiar.

  Ulterior, Corina Vrabie a mai solicitat şi a primit 100.000 de euro, pentru construirea unei baze recreative, tot în acelaşi loc."

  Si stiti ce spunea Gabriel Necula când a infiintat acele GAL-uri de atras fonduri europene? Cica au drept scop „de a sprijini cetăţenii din zonă şi să aducem, prin fondurile europene pe care aceştia le pot accesa, o creştere a calităţii vieţii în mediul rural“

  Din acelasi numar al ziarului Adevarul, sectiunea Vrancea, aflam si de ce a construit Catalin VRabie pensiunea: „În zonă nu este o altă posibilitate de cazare şi, de multe ori, prieteni de-ai mei, care au venit la vânătoare, au fost nevoiţi să meargă la Focşani să se cazeze“, a spus Cătălin Vrabie.

  Tot cabană de vânătoare îşi face şi Adrian Vrabie (fratele lui Cătălin), în comuna Poiana Cristei. Acesta a primit pentru investiţie 200.000 de euro.

  Spor la vanatoare, asadar. Inclusiv de fonduri europene...
  0
  13
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Miercuri, 18 Iunie 2014 08:37
  5.13.140.***
  "Având în administrare fondul de vânătoare de circa 6.000 de hectare" ce mosie are flacaul asta .Obiceiurile si legislatia mostenita din trecut fac ca sa fie incalcat dreptul de propietate a milioanelor de propietari de teren din Romania. Cei care exploateaza "fondurile de vanatoare " ar trebui sa plateasca chirie propietarilor de terenuri si paduri , si sa organizeze vanatori numai pe trenurile inchiriate sau concesionate in caz contrar este incalcarea propietatii ( in alte tari, chiar si mai dezvoltate ca Romania ,poti plati daune substantiale si chiar fi impuscat pentru asa ceva fara ca propietarul sa fie tras la raspundere ) . A dracului legi drepte ,daca prinzi un mistret care-ti distruge recolta de pe terenul tau,teren pentru care platesti impozit ,recolta in care ai ivestit bani si munca si platesti inca un impozit ,esti pasibil cu puscaria .Pana cand vor mai fi bosii vanatori stat in stat ?
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.