De regulă, fermierii străini sunt parolişti
Foto: Foto: arhivă Bogdan Codrescu, Vasile Caburgan

De regulă, fermierii străini sunt parolişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Probleme cu plata arendei, de către fermieri străini, nu sunt reclamate în mod frecvent. În judeţul nostru sunt, în permanenţă, şase-şapte ferme cu patroni din alte ţări care încasează subvenţie şi fac treabă bună, în câmp.

„Dacă un fermier nu şi-ar plăti arenda către un posesor de teren, în Băneasa, am avea cum să ne ajutăm omul, bineînţeles. Fermierul vine la Primărie ca să-şi primească adeverinţa care-i foloseşte, mai departe, la obţinerea subvenţiei. Dacă nu face dovada că şi-a plătit arenda, nu-i eliberăm adeverinţa până când nu îşi rezolvă problemele. Din fericire, însă, n-am avut probleme de acest gen pe plan local. Am avut o firmă cu patron italian, dar care îşi numise un cetăţean român care se ocupa de administrare. Oricum, firma s-a retras în urmă cu circa doi ani, iar acum nu mai avem agricultori străini în comună”, ne-a declarat primarul comunei Băneasa, Grigore Gociu (foto).

„Avem un agricultor francez în comună, dar nici vorbă despre probleme cu plata arendei. Nimeni n-a venit vreodată la primărie să se plângă. Am avut ceva probleme toamna trecută cu alte câteva persoane care arendaseră, dar toate s-au rezolvat. Nu avem, în prezent, niciun fel de problemă, în acest sens, la nivelul comunei”, ne-a declarat primarul din Bereşti-Meria, Victor Dorobăţ.

„Avem un american care face agricultură aici. Este adevărat că în anul 2012 nu a plătit arendă, din cauza faptului că n-a avut producţie. Anul trecut, însă, a plătit pentru doi ani şi chiar a dat un pic mai mult decât era prevăzut iniţial. Aşa se întâmplă, pentru că fermierul vrea să-şi atragă arendatorul să-i lase pământul în lucru şi plăteşte chiar şi în plus”, ne-a declarat primarul comunei Vlădeşti, Eracli Drujescu.

Citeşte şi:

„INVESTITORI? Îi aşteptăm”, spun PRIMARII din judeţul Galați

Pe asfalt sau prin hârtoape? Ce spun primarii comunelor gălățene

Ce părere au primarii din județ despre încadastrările gratuite

Citit 1166 ori Ultima modificare Marți, 01 Iulie 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.