Gălăţenii care au APĂ o dată la trei zile

Gălăţenii care au APĂ o dată la trei zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În comunele şi oraşele judeţului, alimentarea cu apă e monitorizată continuu, în vreme de caniculă.

„În satul Fântâni şi la Piscul Corbului nu avem sursă de apă. Nu putem intra până la pânza freatică, e la prea mare adâncime. La Fântâni am făcut un puţ, dar momentan am rămas fără bani de pompă, care să scoată apa. Dar ce-a fost mai greu s-a făcut, urmează lucrări mai mici. Apă dăm cam la două-trei zile, iar oamenii îşi păstrează rezerve. Pe de o parte se ajunge greu la apă, pe de altă parte cine stă în vale îşi udă grădina cu apa din reţeaua publică. La noi, cât plouă, toată lumea are apă. Când nu mai plouă, e mai greu pentru că nici omul din vale nu se gândeşte să-i mai lase ceva şi celui din deal. Din păcate, apa din fântâni are nitraţi şi nu se poate bea”, ne-a declarat primarul comunei Nicoreşti, Ionel Boghiu.

„N-am avut probleme în ultimii ani. Oamenii nu sunt obligaţi să bea apă din fântână. Reţeaua de apă potabilă are acoperire de sută la sută. Facem de două ori pe lună analiza apei, după cum ne recomandă cei de la Direcţia de Sănătate Publică de la Galaţi. Singurele probleme pe care le avem, la acest moment, sunt legate de faptul că, în cursul după-amiezii, pe fondul consumului, mai scade presiunea. Dar alimentarea nu se întrerupe, ca în anii trecuţi, am rezolvat această problemă. Avem asigurat necesarul de clor şi îl vom folosi în tratarea apei, dacă situaţia o va impune”, ne-a declarat primarul comunei Griviţa, Niţă Chebac.

„Avem, la această oră, alimentare cu apă neîntreruptă. Având în vedere că la noi se execută lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare, se mai pot produce avarii de mici dimensiuni uneori, dar le reparăm cât de repede putem. Deşi, potrivit analizelor oficiale, apa e bună de băut, noi am recoltat încă o date probe din 11 puncte, inclusiv celebrele cişmele din zonă. E doar o precauţie suplimentară. Dacă însă se va dovedi că apa nu e bună, vom închide cişmelele, ca oamenii să nu se îmbolnăvească”, a precizat primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Citit 1200 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.