Drum naţional "chelit" de plopi pe ambele sensuri (FOTO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Drum naţional "chelit" de plopi pe ambele sensuri (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne-am obişnuit, de multă vreme, să circulăm vara pe drum umbros, de la Oancea în sus, spre Cavadineşti. Din păcate, însă, acest confort de sezon al şoferilor e de domeniul trecutului. Cel mai probabil, în câteva săptămâni, se va termina defrişarea tuturor plopilor de ambele margini ale DN 26.

De ce s-au "ras" copacii? Pentru siguranţa şoferilor, în linii mari. Ce-i drept, nu pare o acţiune tocmai binevenită pentru bunul mers al ecosistemului din zonă, dar mai mulţi oameni din Cavadineşti ne-au spus răspicat că, în opinia lor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADRN) face bine că taie plopii, din cauză că mereu, când e furtună, cel puţin un arbore cade pe carosabil, încurcă traficul şi favorizează chiar producerea unor tragedii.

Defrişarea acestor copaci ar trebui dublată şi de crearea, pe câmpurile din zonă, a unor perdele forestiere de protecţie, care să nu lase zăpada şi viscolul să troienească DN 26. N-am reuşit, ieri, să luăm legătura cu reprezentanţii primăriei din Cavadineşti, dar vom reveni cu amănunte pe această temă.

Până la viitoarele plantări, însă, oamenii sunt ocupaţi cu tăiatul.

 Citit 2830 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 20:03

5 comentarii

 • postat de Alicante
  Joi, 04 Septembrie 2014 07:15
  79.116.111.***
  Voi aveti impresia ca ii intereseaza pe sultanul Bacalbasa ca va distrugeti masinile sau muriti pe capete in intersectia de la Sendreni? Pentru el prezinta interes doar cainii comunitari si plangerile penale pe care le face pe banda rulanta .
  0
  7
  Raportează
 • postat de Plop cu pere
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 21:50
  5.13.147.***
  In toamna anului electoral prezidential 2014, se poarta plopul spre aligatorul pesedist. A se vedea defrisarea plopilor pe malul stang al Siretului, la Fundeni. Acesti plopi au fost plantati tocmai pentru a proteja malul raului de erodare. Dar ce conteaza daca se diminueaza suprafata agricola detinuta de niste bieti muritori de rand, si aceea in teren inundabil ( pe care se plateste impozit ca pentru cele neafectate de riscuri hidrologice). cand patria va avea un viitor luminos, sub inalta carmuire a unui viitor presedinte dus in lesa de vajnicii urmasi ai tovarasului Ilici iliescu?
  In 2012 au ajuns la putere prin mica contributie comunala (ori judeteana) a defrisarii stejarilor seculari de pe DN 25A, din padurea Hanu Conachi, rezervatie naturala de interes national.
  ,,Partidul e-n toate,/ E-n cele ce sunt si maine vor rade la soare..." spunea o poezie dintr-un manual al primilor mei ani de scoala. Habar n-aveam pe-atunci ce vrea sa zica. Astazi inteleg. Vom plati ..impozit'' si pe aer.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Anonimul
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 13:06
  89.122.189.***
  Ma mir ca nu ati reusit sa vorbiti cu nimeni de la primaria Cavadinesti in conditiile in care una din poze, este fotografiata din fata primariei. Chiar sunteti siguri de ceea ce scrieti ? Daca ati fost in comuna de ce nu ati intrat in sediul primariei, sau pozele le-ati primit pe email si faceti reportaje din birou. Se poarta.
  3
  3
  Raportează
 • postat de Copacii văruiți te ajutau la mersul în nopate la lumina farurilor și la fixarea terasamentului drumurilor ce de găsesc în plan înclinat
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 12:50
  92.86.69.***
  Când erau văruiți copacii te ajutau în orientare în lumina farurilor, mai ales la curbe și cu siguranță erau plantați pentru fixarea terasamentului drumului, în văi, pante, rampe, în general în planuri înclinate a terenului, eficiența copacilor fiind mai ales la ploi abundente, ruperi de nori terasamentul drumului fiind fixat natural prin rădăcinile copacilor.
  0
  10
  Raportează
 • postat de rodax
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 10:30
  193.231.148.***
  drumuri fara copaci pe margine=drumuri in bataia soarelui=asfalt inmuiat vara=carosabil distrus
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.