Se construieşte o staţie de epurare mamut, într-o comună gălăţeană

Se construieşte o staţie de epurare mamut, într-o comună gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Acum suntem în faza de teste, dar în acest an trebuie să dăm în folosinţă reţeaua. Mă bucur că oamenii au început să se racordeze. E important să ştim că există un termen limită până la care ar trebui ca toţi locuitorii satelor să aibă acces la reţeaua de canalizare. De altfel, noi ne-am şi pregătit pentru extinderea reţelei cu încă 10 kilometri, pentru a acoperi tot necesarul comunei. Ceea ce ştie mai puţină lume este că şi oamenii au un termen limită până la care să se racordeze la reţea. Omul poate ajunge să plătească amendă cu valoari cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei dacă nu se racordează. Europa nu ne va lăsa, la infinit, să stăm cu privata în fundul curţii. De asta se şi cheltuiesc aşa de mulţi bani pentru aceste sisteme", spune edilul comunei.

Comuna Lieşti este capătul inferior al unei reţele de canalizare care urcă până la Drăgăneşti. În anii din urmă, prin Lieşti s-au tot săpat şanţuri, s-au băgat ţevi, s-a returnat asfalt acolo unde s-a putut…. Totul ca, la finele acestui an, să fie reţeaua funcţională. Şi darea în folosinţă oficială nu-i departe, spune primarul Iulian Boţ.

Lieştiul a fost comuna aleasă pentru construcţia staţiei de epurare care deserveşte întreaga reţea de canalizare din mai multe comune, până la Drăgăneşti. În aceste condiţii, nici nu avea cum să fie decât o construcţie mamut. La acest moment, şi staţia de epurare se află în faza de finisaje şi probe.

 

Citit 5520 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2015 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.