"Creşa" de POMI FRUCTIFERI de la Lieşti livrează în toată ţara

"Creşa" de POMI FRUCTIFERI de la Lieşti livrează în toată ţara
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cu pomii din pepiniera inginerei Dragostina Brăilescu de la Lieşti poţi întinde o livadă cât vezi cu ochii. Specialista care a acumulat deja 40 de ani de experienţă în pomicultură are aici de toate: de la meri de diverse soiuri la peri, pruni, caişi, vişini şi cireşi, gutui şi pruni. De altfel, de la Timişoara până în Dobrogea, s-au înfiinţat deja sute de hectare de livadă cu pomi crescuţi în pepiniera Dragostinei Brăilescu de la Lieşti. Foarte important este că, pe lângă pomi, inginera le oferă şi consiliere celor care sunt la început de drum cu livada.

„Nu-i chiar uşor să creşti un pom sănătos şi să-l pregăteşti de vânzare. Ai nevoie de trei ani de muncă. Începi cu baza materială, apoi, în anul al doilea, faci plantaţia de câmp şi altoieşti. Abia în anul următor, după ce produsul altoit este corespunzător şi sănătos, te poţi gândi la vânzare”, spune inginera.

Potrivit specialistei, încep să se înfiinţeze din ce în ce mai multe plantaţii de nuc în ţara noastră. Şi, cu toate că nucul are o altoire mai greoaie, în pepiniera lieşteană se găsesc din belşug nuci tineri şi sănătoşi, cu care se poate face livadă.

La acest moment, în judeţul nostru sunt, din datele Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, 739 de hectare de livadă. Plantaţiile de măr ocupă 193 de hectare, cele de prun 172 de hectare, cele de cireş şi vişin 264 de hectare. Mai sunt livezi de: cais (44 de hectare), piersic (43 de hectare), nuc (şapte hectare) şi gutui (opt hectare).

Foto Gabriel Kolbay

Citit 14195 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2015 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.