Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
4 comentarii

Cu pomii din pepiniera inginerei Dragostina Brăilescu de la Lieşti poţi întinde o livadă cât vezi cu ochii. Specialista care a acumulat deja 40 de ani de experienţă în pomicultură are aici de toate: de la meri de diverse soiuri la peri, pruni, caişi, vişini şi cireşi, gutui şi pruni. De altfel, de la Timişoara până în Dobrogea, s-au înfiinţat deja sute de hectare de livadă cu pomi crescuţi în pepiniera Dragostinei Brăilescu de la Lieşti. Foarte important este că, pe lângă pomi, inginera le oferă şi consiliere celor care sunt la început de drum cu livada.

„Nu-i chiar uşor să creşti un pom sănătos şi să-l pregăteşti de vânzare. Ai nevoie de trei ani de muncă. Începi cu baza materială, apoi, în anul al doilea, faci plantaţia de câmp şi altoieşti. Abia în anul următor, după ce produsul altoit este corespunzător şi sănătos, te poţi gândi la vânzare”, spune inginera.

Potrivit specialistei, încep să se înfiinţeze din ce în ce mai multe plantaţii de nuc în ţara noastră. Şi, cu toate că nucul are o altoire mai greoaie, în pepiniera lieşteană se găsesc din belşug nuci tineri şi sănătoşi, cu care se poate face livadă.

La acest moment, în judeţul nostru sunt, din datele Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, 739 de hectare de livadă. Plantaţiile de măr ocupă 193 de hectare, cele de prun 172 de hectare, cele de cireş şi vişin 264 de hectare. Mai sunt livezi de: cais (44 de hectare), piersic (43 de hectare), nuc (şapte hectare) şi gutui (opt hectare).

Foto Gabriel Kolbay

Citit 9080 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2015 21:55

4 comentarii

 • postat de MIHAIL Vineri, 06 Noiembrie 2015 18:43 82.78.252.*** Link la comentariu
  0
  2

  Tot respectul, Stimata Doamna Inginer,DE OAMENI CA DUMNEAVOASTRA ARE ROMANIA NEVOIE,SI MAI PUTIN DE POPII CARE PRIN NUMARUL MARE,CU MULT PESTE NEVOILE SI CELOR MAI CREDINCIOSI,AMENINTA SA NE SUFOCE ROMANIA!DUMNEZEU L-A LASAT PE OM SA-SI CASTIGE PAINEA PRIN TRUDA,INTELIGENTA,PRICEPEREA SI SPIRITUL INTREPRINZATOR CA UNAOR OAMENI ASEMANATORI DUMNEAVOASTRA SI NU PRIN MINCINOASE SI IPOCRITE RUGI SI BALBAIELI STERILE!AM avut ocazia sa merg in Austria si Germania,tari care mi-au parut si imense si fermecatoare paduri,unde NATURA, lasata de DUMNEZEUL UNIC ,AL TUTUROR,NU CONFISCAT IN MOD NERUSINAT DE VREO ANUMITA RELIGIE,FIE SI CRESTIN-ORTODOXA,ISI ARATA IN TOATA MARETIA SPLENDOAREA ;nemtii cumpara lemn de la altii si nu-si masacreaza padurile iar livezile de pe acolo arata cam cum visati atat de frumos dumneavoastra sa fie in ROMANIA!ROMANIA VREA OAMENI DE NADEJDE,HARNICI SI PRICEPUTI SI CINSTITI,ASA ,CUM VA CRED EU SI ALTII CA MINE ,NU POPI FONFAITI SI LACOMI CARE FAC DE RUSINE INVATATURA LUI HRISTOS !SANATATE LA TOATA LUMEA SI SA NE AUZIM DE BINE!

  Raportează
 • postat de George Miercuri, 04 Noiembrie 2015 08:05 5.13.244.*** Link la comentariu
  0
  2

  Am luat si eu 2 gutui, dupa o asteptare de trei ani in sfarsit au rodit: lamai.

  Raportează
 • postat de razvan Luni, 02 Noiembrie 2015 16:23 95.76.36.*** Link la comentariu
  2
  0

  catre viata+libera. va rog sa inserati un raspuns cu nr. de telefon al d-nei inginer.multumesc

  Raportează
 • postat de mihai Duminică, 01 Noiembrie 2015 17:05 89.137.139.*** Link la comentariu
  0
  6

  atentie , nu-i cereti 1 soi anume ca va va da , ce cereti-daca are , orice ,daca n-are; am cerut ionatan ,mi-a dat "ionatan" , a rodit idaret; i=am spus inselatoria , mi-a replicat ca ea nu a avut niciodata ionatan l aici avea dreptate.
  intrebati ce are si alegeti din astea , ce va place;asa sa faceti la toti vanzatorii de puieti/ trandafiri . vie / etc;

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.