Apele uzate, tot la pârău: Staţie de epurare pe post de bibelou

Apele uzate, tot la pârău: Staţie de epurare pe post de bibelou
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Staţia de epurare pentru tratarea apelor uzate de la Ţepu a fost construită fără să îşi atingă scopul. Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu, Marian Daniel Mocanu, staţia de epurare nu a funcţionat niciodată, iar apele uzate sunt deversate tot în apele Tâmpei. „După părerea mea, staţia de epurare administrată de Primăria Ţepu nu a funcţionat niciodată, iar apele uzate sunt evacuate direct în emisar. Am dispus o măsură de vidanjare până la rezolvarea problemei”, ne-a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Daniel Mocanu.

Administratorul public al comunei Ţepu, Marian Ţuchel, a negat că apele uzate ar fi deversate în Tâmpa, iar vidanjarea a fost făcută şi până acum.

„Recepţia finală a staţiei de epurare s-a făcut la 15 ianuarie 2015, dar nu am avut numărul necesar de gospodării racordate la sistemul de canalizare pentru a asigura debitul pentru buna funcţionare a staţiei. Până la sfârşitul lunii martie sperăm să pornim staţia de epurare, iar dacă nu nu există un volum de apă uzată propice de funcţionare, vom introduce o cantitate de apă dintr-o altă sursă”, ne-a declarat administratorul public al comunei Ţepu.

Citit 6252 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2016 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.