Anghinarea, benefică pentru ficat

Anghinarea, benefică pentru ficat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi rea la gust, anghinarea este foarte apreciată de persoanele care suferă de afecţiuni biliare, hepatice sau digestive.

Chiar dacă perioada optimă de recoltare a acestei plante – mai exact a frunzelor ei – este vara, nu este târziu să descoperi câteva lucruri importante cu privire la puterile pe care le deţine. Lista afecţiunilor pentru care anghinarea este un veritabil şi eficient medicament este destul de lungă. În fruntea acesteia se află bolile bilei şi ale ficatului, care i-au adus plantei popularitatea, mai ales că stilul modern de viaţă, alimentele mult prea rafinate, sedentarismul şi stresul au făcut ca măcar un sfert din populaţia cu vârsta de peste 30 de ani să sufere de blocaje în funcţionarea bilei şi colecistului. Aceeaşi anghinare are efecte terapeutice remarcabile în hepatite, ajutând ficatul să revină la volumul normal şi să îşi menţină normală structura, prevenind apariţia proceselor de fibrozare şi evoluţia spre ciroză. În cazul dischineziei biliare, este indicat să combini cantităţi egale de anghinare, păpădie, sunătoare şi gălbenele. Prepară o infuzie din 500 de mililitri de apă clocotită şi o lingură de amestec din plante. Bea această infuzie neîndulcită, pe parcursul unei zile, înainte şi după mesele principale.

Citit 1657 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.