Poliţistul-salvator din Vârlezi – premiat de MAI

Poliţistul-salvator din Vârlezi – premiat de MAI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înfruntarea dintre lege şi ninsoare*

Începând de marţi, 15 decembrie, peste 150 de poliţişti au luptat cu zăpada căzută în judeţul nostru. Ştim, rămâne controversa că s-ar fi putut face mai mult – lucru care va fi stabilit de verificările post-criză. Între timp, să dăm oamenilor legii ce este al lor.

Pentru că mulţi dintre ei au îngheţat pe străzi, în câmp sau au salvat vieţile celor care nu se mai puteau salva ei înşişi de la sinistrul alb.

Astfel, poliţiştii au acţionat pe toate drumurile naţionale şi pe principalele drumuri judeţene pentru asigurarea filtrelor în vederea restricţionării traficului rutier, au patrulat în zonele de competenţă şi au intervenit prompt pentru rezolvarea a peste 100 de sesizări primite în Comandamentul Operaţional Judeţean. 

În toată această perioadă, poliţiştii au acţionat pentru a le da ajutor sinistraţilor, pentru deblocarea autovehiculelor, asigurarea intervenţiei utilajelor speciale de deszăpezire şi distribuirea către persoanele din autovehiculele blocate, a materialelor de prima necesitate. 

Maşina Poliţiei, ca Ambulanţă

Oamenii legii au deszăpezit 30 de persoane, au deblocat din zăpada 34 de maşini şi au transportat 11 persoane - dintre care şi o femeie însărcinată -, pentru a fi preluate de ambulanţă şi conduse la spital.

Poliţiştii gălăţeni au dat 25 sancţiuni - din care 22 şoferilor -, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 11.900 lei. Au fost sancţionaţi cu 4.000 lei fiecare şi trei administratori de societăţi comerciale, care au contracte de întreţinerea drumurilor.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor îi va premia pe poliţiştii care au dat dovadă de curaj, salvând mai mulţi oameni aflaţi în dificultate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă.

Eroul din Vârlezi

Printre poliţiştii care vor fi evidenţiaţi de MAI se află şi agentul-şef principal Florentin Istrate, de la Postul de Poliţie Varlezi. Omul legii din Varlezi a participat la două acţiuni de recuperare a sinistraţilor.

Astfel, în noaptea de 15-16 decembrie, ca şi vineri, 18 decembrie, Florentin Istrate a salvat patru sinistraţi - doi vasluieni care rătăciseră drumul şi doi italieni.

Citit 2344 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.