Sistematizarea zonei CNMK ridică probleme. Alee sau bazin de colectare a apelor pluviale?

Sistematizarea zonei CNMK ridică probleme. Alee sau bazin de colectare a apelor pluviale?

Elena Govaert
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

Refacerea aleilor de acces şi a trotuarelor cuprinse în contractul de lucrări pentru sistematizare zonei CNMK naşte deja controverse. Astfel, un locatar nemulţumit de modul de execuţie a acestora, ne-a trimis o sesizare pe adresa redacţiei, solicitând, prin intermediul nostru, remedierea situaţiei în zona respectivă.

Din câte se pare, la reabilitarea aleii din faţa blocului D4, scările 1 - 4, nu s-a ţinut cont de evacuarea apelor pluviale, fiind foarte cunoscut efectul acestora asupra fundaţiilor. Deşi, din punct de vedere estetic, realizarea aleii respective asigură un spaţiu urban atractiv, din punct de vedere tehnic lasă mult de dorit. Nu mai puţin de 20 de centimetri există între nivelul la care sunt amplasate grădinile blocurilor şi aleea menţionată, formând, în consecinţă, un soi de bazin de reţinere a apei provenite din precipitaţii. Un bazin lipsit de continuitate, întrerupt în dreptul fiecărei scări de turnarea unor plăci de beton, care fac legătura între ieşirea din bloc şi alee.

"Ce fel de proiect este acesta? După cum se vede, pământul este mult deasupra aleii, creând astfel un bazin de reţinere a apei. Vechea alee avea o rigolă care colecta apa şi o dirija spre canalizare. Nu ştiu cum s-au gândit, dar în dreptul fiecărei scări, la fiecare legătură cu aleea, au turnat beton, motiv pentru care, garantez, la prima ploaie, apa va rămâne captivă. Eu vreau să mă simt în siguranţă. Bucăţile astea de ciment trebuie să dispară", ne-a declarat Ionuţ Maxim, locatar.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi ne-a comunicat că, până la finalizarea lucrării, problema va fi soluţionată, prin asfaltarea trotuarului şi crearea unei pante cară să permită scurgerea apei. "În programul de investiţii al municipiului Galaţi a fost inclus şi obiectivul "Sistematizare zona Colegiului Naţional "M. Kogălniceanu" - etapa III", care presupune sistematizarea zonei cuprinsă între blocurile A7-A8-GS1-I2-D4, iar lucrările de modernizare se vor executa conform proiectului tehnic de execuţie. Prin acesta, trotuarul din faţa blocului D4 se reabilitează la cota existentă, cu pantă către spaţiul verde/parc, fiind prevăzute şi lucrări de igienizare şi amenajare spaţii verzi cu gazon", ne-a informat Biroul de Presă.

Citit 1790 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 00:36

3 comentarii

 • postat de Cetatean Marți, 01 Octombrie 2019 03:40 5.13.204.*** Link la comentariu
  0
  2

  Adevarati i ingineri de pexecutie si adevarati proiectanti de lucrari ,cum au terminat facultatea astia ?Pe vremea lui Ceasca se facea adevarat inginerie la universitate

  Raportează
 • postat de Oana Terescenco Luni, 30 Septembrie 2019 16:04 79.116.109.*** Link la comentariu
  7
  0

  Inportant e ca sa facut! Mereu aveti ceva de comentat!

  Raportează
 • postat de Simona Luni, 30 Septembrie 2019 13:24 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  8

  Nici Pista de biciclete de pe aleea din dreptul blocurilor A1-A2 nu este realizată cum trebuie. Există denivelări de peste 12-15 cm pe care o bicicletă de copii nu are cum să o urce.
  Am discutat cu lucrătorii care au turnat asfaltul şi au pus bordurile din dreptul aleii şi au zis că vor reveni, dar au trecut deja vreo 2 luni de atunci.
  La fel este şi cu rigolele din dreptul blocului A4. Sunt rigole pentru drumuri naţionale, nu pentru alei mici de cartier. Dacă îţi intră o roată de bicicletă de copii în acele fante de scurgere nu mai poate fi scoasă de acolo!
  Lucrări pe "repede înainte"!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.