Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu au niciun motiv să ignore Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, din cauză că, din nefericire, incidenţa teribilei afecţiuni este în creştere, la nivelul întregii ţări.

Potrivit unor statistici recente, numărul românilor care au fost de curând diagnosticaţi cu o formă a bolii oncologice se ridică la circa 120.000. De asemenea, cifrele arată că circa 60.000 de persoane mor anual, din cauza cancerului.

Totuşi, atrag atenţia mulţi dintre medicii specialişti, cancerul este o boală curabilă, dacă este descoperită în primele stadii de evoluţie.

Foarte important este, deci, ca pacienţii să îşi monitorizeze starea de sănătate şi să se prezinte la medic ori de câte ori simt că sunt apăsaţi de suferinţă.

Cu cât diagnosticul exact va fi fixat mai de timpuriu, se va putea începe tratamentul care să ajute în lupta cu boala.

Pentru a vă putea face o idee despre cât de importantă este prezenţa la medic de la primele semne ale afecţiunii, vă putem spune, că, în cursul anului trecut, 67 de gălăţence au aflat că suferă de cancer de col uterin – una dintre formele de cancer cu cea mai mare incidenţă.

Din nefericire, doar în cazul a 26 dintre ele boala a fost depistată într-un stadiu curabil, potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Citit 504 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.