Doar două educatoare cu salarii mai mari după noua încadrare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Galaţi, doar două educatoare au urmat specializările care le acordă dreptul să ocupe funcţii didactice de profesor în învăţământul preşcolar.

Conform inspectoarei de specialitate, Ana Secrieru, doar o educatoare de la o grădiniţă din Galaţi şi o alta, din Tecuci, au absolvit Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Pedagogia pentru Învăţământul Preprimar şi Preşcolar.

Ca urmare, doar acestea vor beneficia şi de o încadrare salarială superioară începând cu 1 ianuarie 2010.

Şcolile primesc dosare de burse sociale

Elevii care provind din familii cu venituri mici au posibilitatea să solicite şcolilor o bursă socială şi la începutul semestrului al doilea.

Astfel, în această perioadă, elevii care nu au probleme cu învăţătura şi nici absenţe nemotivate în catalog pot întocmi dosare pentru obţinerea acestei burse.

Două concursuri pentru elevi, în luna mai

În luna mai, judeţul Galaţi va găzdui două concursuri incluse în calendarul oficial al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Ssportului.

Este vorba despre Concursul de limba şi literatura română în program AEL, destinat elevilor de clasele IX-XII, şi despre Concursul de Pictură «Camil Ressu».

Primul concurs este de talie naţională, iar la cel de-al doilea şi-au anunţat participarea şi concurenţi din afara ţării. Niciuna dintre cele două manifestări nu se desfăşoară cu finanţare de la bugetul ministerului.

Citit 1345 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.