Creşă ad-hoc, la Tecuci

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că în localitate nu exista nicio instituţie de stat pentru îngrijirea copiilor mai mici de trei ani, o grădiniţă a venit în ajutorul părinţilor care nu renunţă la serviciu *

O grădiniţă din Tecuci le oferă părinţilor ocupaţi servicii de baby-sitting, pentru copiii lor care nu au împlinit încă trei ani, adică vârsta minimă de înscriere într-o instituţie de învăţământ preşcolar.

Pentru că în Tecuci nu există nicio creşă de stat, conducerea Grădiniţei nr. 17 a găsit personal, dar şi spaţiu să găzduiască în jur de 60 de copii mai mici de trei ani.

Mese în regim catering

Situată la marginea Tecuciului, în apropierea zonei industriale, grădiniţa are grupe la program normal şi la program prelungit.

De trei ani, funcţionează şi în regim de creşă, cei mai mici copii primiţi de instituţie având doar un an şi jumătate. Micuţii rămân în grija educatoarelor, a îngrijitoarelor şi a asistentei din unitate în intervalul orar 7,00 - 17,30.

Au program de somn şi servesc zilnic două mese consistente şi o gustare, printr-o firmă de catering.

Directoarea instituţiei, Sultănica Militaru, declară că iniţiativa a venit de la părinţii foarte ocupaţi din localitate, dar că o susţinere financiară considerabilă, pentru amenajarea spaţiului, a primit din partea Primăriei Tecuci.

„Avem paturi multifuncţionale, rabatabile, astfel încât să eficientizăm spaţiul unei săli. Ca să asigurăm un număr mai mare de locuri disponibile intenţionăm să cumpărăm şi alte paturi. Avem foarte multe cereri pe care nu le putem onora”, ne-a declarat directoarea.

O zi la creşa din Tecuci îi costă pe părinţi 10 lei, cu aproximativ 3 lei mai mult decât plăteşte un părinte din Galaţi pentru copilul înscris la una dintre cele două creşe din oraş.

Citit 1627 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.