Poştaşii gălăţeni - protejaţi de poliţişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe evenimente destul de grave, între care destule tâlhării comise împotriva factorilor poştali în ultima vreme, atât la nivelul întregii ţări, cât şi în judeţul nostru, au determinat o reacţie firească de protejare a integrităţii corporale, dar şi a activităţii lor, ştiut fiind că o mare parte a cetăţenilor e  beneficiara  unor servicii poştale de care în niciun caz nu se poate lipsi.

De la Dorin Petrescu, director coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Poştă Galaţi, am aflat că la nivelul judeţului nostru s-a  constituit deja  un grup de lucru ce are ca principal obiectiv securitatea factorilor poştali, în general a salariaţilor poştei, ştiut fiind că aceştia manipulează valori, şi sunt expuşi riscului de a fi atacaţi de infractori.

„În acest sens, ne confirmă directorul Dorin Petrescu, am iniţiat şi pus la punct un protocol de colaborare între Oficiul Judeţean de Poştă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.

Deja, colaborarea aceasta s-a concretizat în întâlniri bilunare  ale factorilor poştali cu agenţi de poliţie din subunităţile din mediul urban şi rural, aceste întâlniri fiind organizate pe părţile arondate din teritoriu Oficiilor Poştale Rurale Mecanizate Galaţi, Tecuci şi Tg. Bujor.

Pe data de 21 ianuarie, de exemplu, lucrători (agenţi) de poliţie şi patru diriginţi de poştă de la Galaţi au participat, în calitate de conducători de locuri de muncă, la o întâlnire de lucru pentru a stabili liniile de acţiune comună, pentru a contura un fel de ghid de comportament în timpul exerciţiului funcţiunii al factorilor poştali.

Ceea ce vă pot spune e că lucrătorii de poliţie se implică foarte bine, dau dovadă de solicitudine, iar colaborarea merge foarte bine.

Aceasta a fost concluzia pe care am tras-o la nivel de municipiu, dar care s-a confirmat ulterior şi la întâlnirea la nivel de judeţ. Vor urma şi alte întâlniri de acest gen, dar pot afirma  că factorii poştali  se simt deja mai bine protejaţi.”

Sprijin şi siguranţă

Aceeaşi părere o are în acest sens şi comisarul şef Ion Dima, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, şeful Serviciului de Ordine Publică, care ne-a confirmat realitatea că problema în cauză a fost discutată şi la nivelul Prefecturii Galaţi unde au fost convocaţi şi consultaţi în acest sens şi primarii din localităţile judeţului cu privire la sprijinul ce poate fi acordat, astfel încât activitatea factorilor poştali să se desfăşoare în siguranţă.

Au fost culese câteva propuneri în acest sens, urmând să fie conturat ulterior un cadru concret de sprijin.

„În  ceea ce ne priveşte pe noi, poliţiştii, ne spune comisarul şef Ion Dima, ne străduim să organizăm şi să punem în operă acţiuni concrete de instruire şi prevenire”.

„De asemenea, vom asigura prezenţa poliţistului pe itinerariul acestuia de lucru, de patrulare. Nu-l vom însoţi pe factorul poştal, dar asta nu înseamnă că lucrătorii noştri nu vor fi prezenţi în zona respectivă şi că nu vor interveni prompt dacă şi atunci când va fi nevoie”.

Aşadar, factorii poştali, oamenii ce cară în spate genţile pline cu tot felul de mesaje, ziare şi valori ce au ca destinatar cetăţenii judeţului nostru se bucură de un sprijin care se va concretiza, probabil, măsuri menite să le risipească teama de infractori şi le va permite să-şi facă treaba în linişte şi siguranţă.

Citit 1045 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.