O femeie fără adăpost a născut în cimitir!

O femeie fără adăpost a născut în cimitir!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie de 27 de ani din Cuca a născut ieri, în jurul orei 5.00, în Cimitirul Eternitatea, o fată de 3,300 kilograme. Tânăra ne-a povestit că locuia printre morminte de circa 3 luni şi că n-a ştiut ce să facă atunci când a venit vremea să îşi aducă pruncul pe lume. Pur şi simplu… a născut.

Ionica, aflată acum în grija medicilor, susţine că  a fost alungată, mai întâi de părinţii săi din Cuca, apoi şi de tatăl gălăţean al celor doi copii ai ei (fetiţa venită pe lume ieri dimineaţă şi un băiat de 3 ani).

„Părinţii n-au vrut să mă mai primească acasă, după ce au văzut că sunt din nou însărcinată. Iar el (tatăl copiilor) m-a dat afară”, povesteşte femeia. Nici n-ar vrea să se mai întoarcă la el.

O viaţă a crescut printre morţi

De la începutul verii, tânăra cerşea mâncare ziua, iar noaptea se adăpostea pe nişte bănci din apropierea aleii principale a cimitirului. A trăit sub cerul liber arşiţa zilei, ploile şi furtunile care aproape au măturat oraşul, săptămânile trecute. 

„N-am apucat să merg la nici un control de când am rămas însărcinată”, îşi aminteşte Ionica. Ea şi Dumnezeu ştiu ce a mâncat şi în ce condiţii s-a odihnit, în ultimele trei luni de sarcină! S-a hotărât greu să stea de vorbă cu noi. Îi era ruşine, dar s-a lăsat convinsă de faptul că lumea care o vede nu o va judeca, ci, dimpotrivă, îi va întinde o mână de ajutor.

Naşterea: pe pământul gol, printre câini

Ieri de dimineaţă, tânăra a fost găsită de cei care se ocupă cu paza în cimitir. Angajaţii au aflat povestea, în scurt timp.

„Veniseră, în jurul ei, câinii care i-au mâncat placenta. Am văzut-o că stătea pe aici, pe bănci, toată ziua. Primea de pomană. Îi crescuse burta, de la o vreme. Am întrebat-o ce e cu ea, dar n-a vrut să-mi spună. La început am crezut că suferă de ciroză”, declară Eugen Bodea (FOTO 2), care lucra, ieri dimineaţă, la Eternitatea.

Cei care au găsit-o pe femeie plină de sânge, cu nou-născuta alături, au sesizat Ambulanţa, la numărul 112.  Sorocul i se împlinise în spatele unor bănci din piatră, pe pământul gol.

Mamă şi fiică, la spital

Acum femeia este internată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Buna Vestire”. Potrivit directorului medical al instituţiei, dr. Liliana Docan (FOTO 3), mama şi copilul sunt în stare bună.

„Ambele paciente beneficiază de îngrijire necesare şi se află în permanenţă sub supraveghere medicală. S-au luat deja toate măsurile profilactice necesare pentru prevenirea eventualelor afecţiuni care ar fi putut apărea din pricina condiţiilor în care femeia a născut”, a precizat dr. Docan.

În cele din urmă, speranţă

Ionica plânge atunci când ne povesteşte, aducându-şi aminte cât de grele au fost vremurile pe care le-a trăit şi întrebându-se, probabil, ce o aşteaptă de aici înainte.

O lacrimă îi alunecă pe obrazul asprit de greutăţile lunilor din urmă. Dar e puternică şi nu vrea să-şi abandoneze fata abia născută. Nu ştie nici cum o va numi pe copila în vârstă de doar câteva ore, însă ştie cu siguranţă că vrea să o crească. 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Tania Calcan (FOTO 4), ne-a declarat: „Misiunea noastră, în acest caz, constă în crearea unor relaţii care să conducă la menţinerea copilului lângă mamă. Atâta timp cât mama sau familia lărgită vor asigura condiţii socio-economice, astfel încât copilul să fie în siguranţă, acesta este obiectivul nostru prioritar. Atunci când mama se va externa, vom încerca să o consiliem atât pe ea, cât şi familia – demersuri care se vor desfăşura în cadrul unui centru maternal”.

Sperăm că mama va avea puterea să-şi crească fata şi să se bucure de ea. Copilei care s-a născut, ieri, printre morţi îi dorim o viaţă mai bună decât cea a mamei.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz.

Citit 1872 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.