Concurs de fotografie şi scurt-metraje pentru liceeni

Concurs de fotografie şi scurt-metraje pentru liceeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceenii au la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a se înscrie la un concurs naţional de fotografie şi filme de scurt-metraj, susţinut şi de „Viaţa liberă”.

Competiţia „Liceul meu prin obiectiv” se află la prima ediţie şi este organizată de Cine-foto clubul „Arta” din Bucureşti.

Participanţii au oportunitatea să se lanseze la nivel naţional, organizatorii propunându-le ca, după manifestare, lucrările lor să fie expuse sau vizionate.

Elevii se pot înscrie la următoarele categorii: fotografii color, fotografii alb-negru, fotografii cu telefonul mobil, filme de scurt-metraj. Înscrierile se fac online, pe pagina concursului www.arta-vrl.org/liceu, până la data de 9 mai 2010.

Conform regulamentului postat pe aceeaşi pagină de internet, tema propusă este simplă: viaţa de licean, liceul meu.

Materialele pot conţine orice îi inspiră participanţii: viaţa alături de colegi, familie, locuri, evenimente etc.

La concurs pot participa doar liceeni care, în anul şcolar 2009 / 2010, sunt înmatriculaţi într-o instituţie de învăţământ din România, cu clasele IX – XII, acreditată.

Tinerii se pot înscrie la oricare şi oricâte categorii, cu maxim cinci materiale la fiecare categorie. Fotografiile trimise prin formularul de participare trebuie să fie în format .jpg cu latura cea mai mică de minim 700 pixeli şi maxim 1000 pixeli şi să nu ocupe mai mult de 2 Mb.

Filmele, montate sau nu, trebuie să aibă minim 3 minute şi maxim 10 minute.

Nu se acceptă fotografii prelucrate digital (sigurele acţiuni ce pot intra la categoria prelucrări acceptate sunt redimensionarea fotografiilor). Pe siteul competiţiei „Liceul meu prin obiectiv” pot fi vizualizate fotografiile deja înscrise.

Garantat, expoziţii şi proiecţii de filme

Premierea câştigătorilor va avea loc în iunie 2010, după care, timp de cel puţin o lună, vor fi organizate expoziţii foto şi proiecţii ale filmelor participante.

Sponsori principali sunt Panasonic şi FotoHobbyShop, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu diverse produse foto-video, dar şi cu excursii la munte.

Proiectul „Liceul meu prin obiectiv” îşi propune să le ofere tinerilor un mod de exprimare şi să descopere noi talente în artele vizuale.

Cine-foto clubul „Arta” a fost înfiinţat în 2007 de tineri pasionaţi de fotografie, cu scopul de a încuraja şi a extinde interesul pentru artă, excelenţă în artă şi ştiinţa artei.

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.