Managerul spitalului „Buna Vestire”: „Direcţia nu are dreptul să propună desfiinţarea!”

Managerul spitalului „Buna Vestire”: „Direcţia nu are dreptul să propună desfiinţarea!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi şi-a finalizat ancheta pe are o desfăşura la Maternitatea „Buna Vestire” *

Concluziile, potrivit directorului DJASP, dr. Valentin Boldea, au fost că există diverse deficienţe care ar justifica desfiinţarea spitalului şi reorientarea medicilor şi a celorlalte categorii de personal medical către alte spitale.

În replică, managerul maternităţii, dr. Ana-Maria Hărăbor a declarat pentru „Viaţa liberă” că o astfel de măsură nu se impune, că potrivit legii 95/2006 astfel de decizii pot fi luate doar de către Guvern şi că Direcţia nici nu avea dreptul să facă o astfel de propunere.

Mai ales în acest caz, când echipa medicală îşi face datoria cu devotament şi că toate reclamaţiile făcute împotriva „Bunei Vestiri” provin de la o singură asistentă, care nu mai lucrează, în prezent, în spital, mai spune dr. Hărăbor. Decizia finală va aparţine într-adevăr Ministerului Sănătăţii.

Raportul şi propunerea DJSP

„În raportul pe care l-a înaintat Ministerului Sănătăţii am prezentat mai multe concluzii ale anchetei Direcţiei. Astfel, am inclus în raport consideraţia că spitalul nu poate funcţiona în condiţii normale, din mai multe motive”.

„Am sugerat astfel ca medicii de la ˝Buna Vestire˝ să fie orientaţi spre alte spitale”.

Unul dintre motivele pentru care spitalul nu poate funcţiona normal este lipsa de personal, în cazul gărzilor efectuate de anestezişti apelându-se la aşa-numitele gărzi la domiciliu.

Este vorba şi de absenţa unor medicamente, cum ar fi suflatul de magneziu sau Oxitonul. De fapt, aceste medicamente nu se găsesc nicăieri momentan. (N.R. Deci nici în alte spitale).

Problema este că, atunci când nu le are la îndemână, medicul specialist se poate aştepta la complicaţii, iar lipsa accesului imediat la un serviciu de Terapie Intensivă este o mare problemă.

În astfel de situaţii, orice minut contează”, a precizat directorul DJSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

„În plus, Consiliul Local plăteşte în fiecare lună 25.000 de lei chirie pentru clădirea spitalului, care a fost retrocedată comunităţii evreieşti”.

„Oricum, noi am făcut o propunere, decizia aparţinând, în astfel de cazuri, Ministerului Sănătăţii”, a mai spus dr. Boldea.

Oricum, să ştiţi că e o tendinţă naţională de desfiinţarea a maternităţilor izolate, care au fost gândite iniţial doar pentru naşterile naturale”.

„Am aflat din presă”, declară managerul Maternităţii

Ni s-a părut firesc să cerem şi opinia conducerii maternităţii „Buna Vestire”, în această problemă.

„Noi am aflat din presă despre propunerea de desfiinţare. Oficial nu am primit nici o înştiinţare în acest sens, iar Direcţia nu are dreptul să propună acest lucru. E adevărat că am avut o comisie de control, dar care a investigat alte aspecte”.

„E adevărat că şi noi luam în considerare o restructurare a numărului de paturi, dar nu se impune desfiinţarea spitalului, mai ales că echipa noastră, medici şi personal medical (138 de persoane în total) şi-a făcut datoria cu devotament”.

„Avem şi dotări foarte bune aici, avem medici anestezişti, iar internarea unei paciente într-o secţie de Terapie Intensivă mai performantă nu suplineşte lipsa medicamentelor menţionate”.

„Şi că nu uităm nici faptul că pacientele noastre nu sunt nevoite să îşi cumpere materiale sanitare pe durata internării. Iar liniile noastre de gardă sunt complete”.

„În cazul gărzii la domiciliu a anesteziştilor, despre care s-a vorbit, putem spune că n-au apărut niciodată probleme. Suntem acasă în timpul gărzii şi putem ajunge la spital în cel mai scurt timp”.

„De altfel, toate plângerile împotriva maternităţii au fost făcute de o singură asistentă, care nici nu mai lucrează aici”, a mai spus dr. Hărărbor.

Două puncte de vedere diferite. Din păcate nu au fost la fel de mediatizate ambele.

Citit 1542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.