Astăzi, mediciniştii vă aşteaptă la Universitate

Astăzi, mediciniştii vă aşteaptă la Universitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi (SSMG) este o organizaţie activă, cu toate că n-a împlinit încă un an de la înfiinţare. Îşi are sediul vizavi de Facultatea de Mecanică, într-un corp de clădire ce aparţine Universităţii.

„Avem 120 de membri înscrişi (studenţi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” - n.r.), dintre care activi, propriu-zis, sunt circa 40”, ne-a declarat preşedintele organizaţiei studenţeşti, Ştefan Roşca.

SSMG este afiliată la mai multe organizaţii studenţeşti reprezentate la nivel naţional - unele dintre ele accesibile tuturor studenţilor (cum ar fi UNSR), altele doar studenţilor care urmează cursurile unei facultăţi de medicină.

Ca să poată lucra mai eficient, studenţii medicinişti gălăţeni şi-au împărţit societatea în mai departamente, dintre care amintim: departamentul de Educaţie Medicală, departamentul de Sănătate Publică şi cel de Sănătatea Reproducerii, departamentul de Schimburi Profesionale etc. Studenţii din fiecare subunitate a societăţii lucrează la diverse proiecte de profil.

Colaborare cu Ambulanţa

„Avem şi o colaborare cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Studenţii fac mai întâi un curs de pregătire pentru ca apoi să poată lucra ca voluntari alături de profesioniştii Serviciului”, a mai precizat preşedintele SSMG.

Recent, cu ocazia lucrărilor de Ziua Mondială a Sănătăţii, s-a lansat şi un volum prezentat de prof. dr. Dumitru Cristea, preşedintele filialei gălăţene a Colegiului Medicilor, la alcătuirea căruia au colaborat şi studenţi de la Medicină. Aceştia au avut astfel ocazia să lucreze alături de mentorii lor.

„De asemenea, am avut colaborări cu Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică - mai ales pentru proiecte desfăşurate de Ziua Mondială a Sănătăţii, Ziua de luptă împotriva HIV/SIDA ş.a.m.d. - dar şi cu Primăria, cu Asociaţia Casa Noastră şi cu organizaţia studenţească AIESEC”,  a mai spus Ştefan Roşca.

Din câte am înţeles noi, în medie, un membru activ dedică societăţii 2-3 ore pe zi, chiar dacă munca propriu-zisă se concentrează în perioadele în care SSMG are proiecte în derulare.

Un bal numai al lor şi... serile de joi

După muncă, urmează uneori şi distracţia. „Am organizat şi un bal special pentru studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie. În plus, ne întâlnim în fiecare joi pentru o seară a studenţilor medicinişti, într-un club de pe Strada Domnească”, mai spune Ştefan Roşca.

Timp de câteva ore, în fiecare joi, spaţiul respectivului club le stă la dispoziţie studenţilor pentru o seară petrecută ca între viitori medici şi farmacişti.

Vă puteţi lua gratuit tensiunea

Cu ocazia “Zilelor Porţilor Deschise” ce au loc în cadrul Universităţii Dunărea de Jos, mediciniştii vă aşteaptă în faţa sediului Facultăţii de Litere, într-un  cort al Crucii Roşii.

“În acest spaţiu special amenajat, membrii SSMG vor măsura concentraţia de CO din aerul exhalat, vor determina vârsta reală a plămânilor şi vor măsura hipertensiunea arterială tuturor persoanelor care vor solicita acest lucru (studenţi, trecători etc.). Acţiunea este organizată în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, Facultatea de Medicină şi Farmacie şi Societatea Crucea Roşie”, ne-a comunicat preşedintele SSMG.

Explicaţie foto: O parte dintre membrii SSMG, alături de decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita, de directorul de imagine al Spitalului Judeţean, prof. dr. Nicolae Bacalbaşa şi de şeful secţiei Chirurgie II din acelaşi spital, prof. dr. Dorel Firescu

Foto: Arhiva SSMG

Citit 897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.