„Facem miting, luăm şi copiii cu noi”

„Facem miting, luăm şi copiii cu noi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Părinţii sunt convinşi că cineva a pus ochii pe clădirea unităţii de învăţământ *

Părinţii revoltaţi s-au adunat ieri la sfat la Grădiniţa Nr. 5, nemulţumiţi de faptul că instituţia va rămâne fără corpul de clădire în care se află dormitoarele copiilor.

„De câţiva ani, cineva tot încearcă să desfiinţeze această grădiniţă. Cineva a pus ochii pe sediul ei, fiind clădire ultracentrală”.

„Ne-am săturat ca în fiecare an copiii noştri să fie nevoiţi să plece pe la alte instituţii, să fie evacuaţi, să rămână fără curte, iar acum şi fără dormitoare”.

„Noi avem nevoie de grădiniţă cu program prelungit, pentru că lucrăm, nu pentru că nu ne dorim copiii acasă”.

„Nu înţelegem de ce este atât de greu să se rezolve această problemă. Nu se vrea rezolvarea problemei, de fapt”.

„O persoană sus-pusă vrea clădirea, altfel nu se explică de ce s-a ajuns aici”, a spus un părinte în asentimentul celorlalţi.

„Ne vor plecaţi de aici”

Timp de patru ani, de când a fost retrocedată o parte a clădirii în urma unui proces câştigat prin neprezentarea Primăriei (care ar fi trebuit să apere interesele grădiniţei) copiii de aici s-au confruntat aproape în fiecare an cu problema spaţiilor insuficiente.

Din 2006, de când noul proprietar a intrat în posesia unei părţi din clădire, spaţiul pentru dormitoarele piticilor este folosit de grădiniţă fără ca Primăria să fi plătit  chirie.

Şi, dacă în tot acest timp s-ar fi pus aceşti bani deoparte, Primăria ar fi avut acum măcar o parte dintre fondurile necesare cumpărării imobilului.

„Pentru cei de la Primărie, noi nu existăm. Ne vor plecaţi de aici probabil, de aceea ne dau asemenea răspunsuri seci, că nu au bani în buget, neinteresându-i ce se va întâmpla cu copiii dumneavoastră dacă grădiniţa nu va mai putea funcţiona cu program prelungit”, a declarat directoarea Oana Enache, la întâlnirea cu părinţii.

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă le-a promis părinţilor că va face tot posibilul ca în prima tranşă de bani pe care-i va aloca Guvernul prin minister să prindă şi fonduri pentru continuarea extinderii începute în urmă cu doi ani, dar nefinalizată.

Acesta a mai precizat că ministerul nu poate da însă bani pentru achiziţionarea corpului de clădire unde se află dormitoarele, iar terminarea lucrărilor la corpul nou va fi una de durată.

Aşa că nu se ştie dacă la toamnă  grădiniţa va mai funcţiona cu program prelungit.

Memorii şi proteste de stradă

n final, părinţii disperaţi au decis să facă tot posibilul pentru a li se oferi un spaţiu pentru copiii lor, încât Grădiniţa Nr. 5 este singura din zonă cu program prelungit.

Ei au decis să trimită memorii pe la toate instituţiile şi factorii de decizie. Alţii au propus să se facă miting şi să iasă în stradă în faţa Primăriei, cu tot cu copii:

„Memorii am mai făcut şi am supărat pe toată lumea atunci, dar nu s-a rezolvat nimic, acum vom ieşi în stradă” au concluzionat cei mai mulţi dintre părinţi.

Citit 1443 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.