„Şcoala gălăţeană”, a profesorilor şi a elevilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai deschis decât de obicei gândurilor elevilor, ultimul număr al revistei editate de Casa Corpului Didactic Galaţi stă mărturie că prestigiul şcolii gălăţene se datorează nu doar profesorilor, ci şi elevilor.

Două pagini întregi sunt dedicate în exclusivitate olimpicilor la limba şi literatura română, gândurilor lor de la început de drum, opiniilor, speranţelor acestora.

Nu în ultimul rând, puteţi citi scurte fragmente din lucrările scrise de tinerii talentaţi la olimpiada judeţeană la această disciplină.

Şcoala gălăţeană este şi profund francofonă. Cel puţin aşa reiese din numeroasele materiale semnate, în acelaşi număr, de cadrele didactice care, în colaborare cu inspectorul şcolar de specialitate, au celebrat, alături de elevii lor, Ziua Mondială a Francofoniei.

Profesor de istorie la Târgu Bujor, acum pensionar, Ştefan Arsene are ocazia să se întoarcă în timp, într-un dialog creator, acordat revistei gălăţene, în cadrul rubricii „Coloanele spirituale ale Cetăţii”.

Nu lipsesc nici din acest număr al „Şcolii gălăţene” ştiri din instituţiile de învăţământ, cronici la cărţile dascălilor, opinii pertinente de la catedră, însumând parcă un număr mai bogat în conţinut decât de obicei.

Citit 2053 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.