Cum ne vom lua concediu medical?

Cum ne vom lua concediu medical?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii impune, începând din această lună, un nou algoritm privind acordarea concediilor medicale.

Unii paşi sunt identici cu cei din procedura binecunoscută deja. Spre exemplu, potrivit Ministrului Sănătăţi, pacientul este cel care se prezintă la medicul de familie atunci când se găseşte în incapacitate temporară de muncă.

Medicul este cel care eliberează certificatul de concediu, dar numai după ce îi va cere pacientului său să completeze o declaraţie pe proprie răspundere care trebuie să conţină mai multe elemente obligatorii.

În cazul în care pacientul refuză să completeze această declaraţie, medicul nu îi va putea elibera certificatul.

Ce trebuie să declaraţi, pe proprie răspundere?

Mai întâi, merită menţionat că această declaraţie pe proprie răspundere va cuprinde numele şi prenumele beneficiarului de concediu medical, CNP-ul acestuia, denumirea unităţii angajatoare şi funcţia pe care o ocupă beneficiarul.

Semnând actul, vă veţi angaja, mai întâi, să vă informaţi angajatorul despre incapacitatea dumneavoastră de muncă în termen de 24 de ore de la obţinerea certificatului eliberat de medicul de familie.

Apoi, este absolut necesar să menţionaţi adresa la care vă veţi găsi, pe toată durata concediului medical.

Vă obligaţi, astfel, să fiţi prezenţi la această adresă pe toată durata concediului, cu excepţia perioadelor în care trebuie să vă deplasaţi în diverse locuri, pentru a efectua un concediu medical.

Cu alte cuvinte, dacă sunteţi strungar gălăţean şi v-aţi tăiat un deget, nu prea vă puteţi vizita fiica din Bucureşti. Nu pentru că acolo n-aţi găsi medici care să vă schimbe pansamentele, ci pentru că legea nu v-o permite, din câte am putut înţelege noi.

Trebuie de asemenea să fiţi prezenţi la adresa indicată între orele 8-11, 12-17 şi 18-20.

Citit 1051 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.