Paul Ichim - lobby pentru o Sănătate corectă

Paul Ichim - lobby pentru o Sănătate corectă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflăm dintr-un comunicat de presă că senatorul PNL Paul Ichim a susţinut în plenul Senatului o declaraţie politică despre „paradoxurile din domeniul medical până când se va întipări bine în conştiinţa Parlamentului că Sănătatea nu reprezintă totul, dar fără sănătate nimic nu contează!”

Un adevărat show, din câte se vede, poate şi folositor în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii vrea să scape de spitale, iar Parlamentul nu are rol în piesă…

Astfel, medicul a comparat situaţia din momentul propriei absolviri, când la Medicină existau numai şase mari universităţi de acest profil.

„La o populaţie cu 2-3 milioane mai mare existau suficienţi medici, distribuiţi într-un număr mult mai mare de spitale. Acum avem 11 facultăţi acreditate şi una cu autorizaţie provizorie de funcţionare, un număr de spitale mult mai mic, populaţie mai puţină în ţară şi nu ne ajung medicii”. 

Un alt paradox: există acum mai multe locuri bugetate în facultăţile de medicină, dar absolvenţii pleacă în străinătate, „în concluzie susţinem prin bugetul naţional ocuparea posturilor de specialişti în Uniunea Europeană”.

Medicul a invocat  şi programul de învăţat din „vremea sa”, doar cu duminica liberă şi câteva zile cu program până seara, azi învăţându-se doar cinci zile, „cu program redus”, ba a apărut şi  învăţământul fără frecvenţă.

„Majoritatea cadrelor universitare având normă de integrare în spitale îşi rezolvă mai întâi aceste obligaţii, iar studenţii rămân pe ultimul loc. Şi cu toate acestea, deşi calitatea pregătirii actualilor absolvenţi este redusă, paradoxal majoritatea completează locurile de muncă în Occident”.

Senatorul le-a promis colegilor săi de Cameră că încearcă să-i determine pe  medicii practicieni „şi nu absolvenţii de facultate” din Parlament, indiferent de partid, „să facă un lobby corect şi eficient pentru un buget rezonabil la Sănătate”.

Citit 793 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.