Biologia, pasiune şi ştiinţă

Biologia, pasiune şi ştiinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevi din toată ţara, pasionaţi de biologie, anatomie, ecologie, nutriţionism sau de alte domenii înrudite, s-au întâlnit zilele acestea la Galaţi.

La ediţia din 2010 a Sesiunii de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu, disciplina biologie, cea mai bună lucrare a fost prezentată de un tânăr din Sălaj. Ovidiu Filip a ocupat locul I, impresionând juriul cu cercetarea sa despre un obişnuit al apelor repezi din zonă, „racul de ponoare”.

În total, juriul de specialitate a acordat 3 premii şi 8 menţiuni, festivitatea de premiere desfăşurându-se sâmbătă, la Colegiul Naţional „Costache Negri”, în prezenţa inspectorului şcolar general Doru Resmeriţă.

Cu o menţiune a fost recompensată şi gălăţeanca Ana Maria Chiriac (clasa a X-a, Grupul Şcolar „Radu Negru”, prof. Mariela Gheţău), pentru lucrarea „Ştim să trăim sănătos?”.

Graţie Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, niciunul dintre cei 33 de participanţi la sesiunea de comunicări ştiinţifice nu s-a întors acasă fără o recompensă.

De altfel, atât preşedinta juriului, prof. univ. dr. Vasilica Barbu, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, cât şi preşedintele executiv, prof. dr. Traian Şăitan, inspector general în Ministerul Educaţiei, au recunoscut că lucrările prezentate de elevi au avut un nivel calitativ foarte ridicat, iar punctajul a fost extrem de strâns.

Din juriul competiţiei au mai făcut parte Mariana Mustaţă, inspector şcolar de specialitate, precum şi cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos”, conf. univ. dr. Rodica Dinică (Facultatea de Ştiinţe), lector. univ. dr. Cecilia Şerban (Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, catedra de  Acvacultură, Ştiinţa Mediului şi Cadastru), lector dr.ing. Octavian Barna  (Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, catedra de Biochimia Alimentelor), şef lucrări drd. Costinela Georgescu (Facultatea de Medicină şi Farmacie, Departamentul de Discipline Funcţionale).

Citit 1567 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.