Ultima şcoală din Galaţi, prima din România

Ultima şcoală din Galaţi, prima din România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şcoala nr. 38, aflată la periferia oraşului, arată ca orice şcoală „de centru”, după investiţia UE şi a Primăriei Galaţi *

Începând de miercuri, Şcoala nr. 38 – aflată la marginea oraşului, în Micro 13, la doar două blocuri de Drumul de Centură – a devenit prima şcoală din ţară care a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri europene. O reuşită constatată şi de directorul Agenţiei Regionale 2 Sud-Est, Luminiţa Mihailov, aflată, ieri, la închiderea proiectului, acţiune desfăşurată în prezenţa primarului Dumitru Nicolae.

Vizibil mulţumit de investiţie, primarul i-a lăudat pe toţi cei care au muncit la acest proiect, a făcut ironii… politice la adresa inspectorului şcolar PDL (despre care a spus că „dacă mai colaborează aşa bine cu noi, poate îl dă afară din partid”) şi, în final, s-a pozat cu câţiva din elevii şcolii.  

Şcoala nr. 38 a fost reabilitată şi modernizată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 2,3 milioane de lei, din care circa 2 milioane de lei reprezintă fonduri europene.

Practic, începând cu luna mai 2009 şi până acum, în şcoală s-au înlocuit tâmplăria, parchetul, uşile, sistemul de încălzire, cel electric şi  obiectele sanitare, s-a refăcut acoperişul (cu şarpantă), terenul de sport a fost refăcut, laboratoarele de fizică-chimie şi biologie au primit  dotări moderne (videoproiectoare, notebooks, table electronice interactive şi un banc optic pentru profesori).

Clasele au fost văruite, trotuarele asfaltate, într-un cuvânt, şcoala este ca nouă, gata să îi primească pe cei 908 elevi care, timp de un an aproape, au învăţat „în deplasare” la alte unităţi şcolare.

„Copiii au învăţat la Liceul Metalurgic, Şcoala 31 şi la Anghel Saligny, motiv pentru care le mulţumesc tuturor directorilor acestor şcoli pentru găzduire”, ne-a declarat directoarea Şcolii 38, Emanuela Pangrati.

Prin aceste investiţii (plus rampa de acces în unitate pentru copiii cu dizabilităţi) se aşteaptă ca populaţia şcolară să crească la 1.000 de elevi, în rândul cărora vor exista locuri atât pentru elevi de etnie rromă, cât şi pentru învăţăceii cu dizabilităţi.

Investiţia a fost mare, iar inspectorul şcolar Doru Resmeriţă a punctat: „ca să înţelegeţi valoarea investiţiei europene, vă pot spune că anul trecut, în tot judeţul Galaţi, din partea statului român s-au făcut investiţii de 4 milioane de lei, iar această şcoală a beneficiat de fonduri în valoare de peste 2 milioane lei”.

Citit 1955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.