Modalități de sprijin pentru cei aflați în dificultate

Modalități de sprijin pentru cei aflați în dificultate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au trecut șapte luni de la punerea în aplicare a unui proiect la Fundația ”Inimă de Copil”, centrat pe proiectele dedicate refugiaților ucraineni. Acțiunea a demarat în luna martie a acestui an și a avut ca parteneri Fundația CARE Franța și reprezentanți ai Organizației Nonguvernamentale Pentru Copii (ONPC), sosiți în vizită la Galați și Brăila.

Cu sprijinul partenerilor francezi, peste 5.300 de persoane au primit ajutor, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre familii, mame și copii. Refugiații ucraineni găzduiți de reprezentanții fundației gălățene au beneficiat de servicii de traduceri, sprijin cu alimente sau echipamente în centrele de acomodare sau în vamă, informații, activități educative și de socializare pentru copii, mame, bunici, vizite la medic și multe altele.

Activitatea de ajutor continuă și în prezent, deși afluxul de refugiați a scăzut totuși mult. Și în acest context în fiecare lună peste 500 de persoane beneficiază de  acest proiect. ”Cu atât mai mare a fost bucuria ca în luna octombrie să îi avem în vizită, timp de o zi, la Centrul de Resurse pentru Refugiați al Fundației «Inimă de Copil» din Galați și la cel din Brăila, pe reprezentanții CARE Franța, CARE Olanda și SERA România. Am căutat noi modalități de sprijin pentru cei aflați în dificultate. 

A fost și este extrem de important să înțelegem împreună impactul de până acum al programului, cum s-au schimbat nevoile refugiaților, care sunt perspectivele următoarelor luni și cum pot fi ajutați mai mult în integrare”, ne-a spus Marius Țuca, responsabil cu comunicarea. 

Anna Burtea, director executiv la Fundația „Inimă de Copil”, a salutat delegația străină printr-un mesaj de mulțumire: „Le mulțumim oaspeților noștri pentru vizită și, evident, pentru că sunt alături de noi în programele pe care le derulăm în parteneriat. Împreună suntem convinși că putem face mult mai multe pentru cei care au nevoie de noi. Suntem recunoscători să fim parte din proiectul destinat refugiaților ucraineni, finanțat de CARE - confederație globală care luptă de peste 75 de ani împotriva sărăciei și injustiției sociale - și coordonat și implementat la nivel național de Fundația SERA România  (organizație neguvernamentală, non-profit, privată, care activează de 26 de ani în domeniul protecției copilului și al promovării drepturilor copiilor din România), cu sprijinul CARE France și FONPC (Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Copil). La fel cum suntem extrem de recunoscători celorlalți finanțatori și donatori ai programelor noastre destinate persoanelor de origine ucraineană sau familiilor din România. Munca noastră nu ar exista fără voi!”, a declarat managerul fundației gălățene.

Citit 920 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.