Înmatricularea maşinilor în Bulgaria

Înmatricularea maşinilor în Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adepţii teoriei „când statul vrea să-ţi ia mai mult, nu-i mai da nimic” conduc deja o maşină cu număr de Bulgaria. Sunt site-uri pe internet care confirmă această realitate şi cititori care întreabă.

Dacă tot au crescut impozitele, asigurările şi nici nu am scăpat de faimoasa taxă de prima înmatriculare, iar veniturile noastre scad destul de serios în această perioadă, s-a găsit o soluţie la toate aceste probleme: înmatricularea maşini în Bulgaria.

Dacă sărim peste faptul că e o rezolvare tipic românească a unei probleme, şi anume când statul ne fură noi încercam să-l păcălim, această soluţie este din ce în ce mai folosită şi se pare că bulgarilor le convine de minune, deoarece au apărut şi firme care se ocupă de acest lucru.

În acest fel, statul român îşi sapă şi mai tare groapa, deoarece nu e nimic mai dăunător pentru o economie decât ieşirea valutei din ţară.

Revenind la firmele bulgăreşti care-i ajută pe români să-şi înmatriculeze maşinile la sud de Dunăre, existenţa acestor societăţi elimină cel mai serios impediment pentru care un şofer nu-şi înmatricula maşina în Bulgaria şi anume faptul că nu cunoştea pe nimeni acolo.

De acum nici nu mai e nevoie! Pur şi simplu apelaţi la o astfel de firmă şi veţi putea circula cu maşina cheltuind mult mai puţini bani şi având acel sentiment de împlinire că nu aţi mai făcut mare buzunarul guvernanţilor noştri.

Veţi putea înmatricula maşini mai vechi sau care au capacităţi cilindrice mari, pentru care în România ar fi trebuit să aveţi un salariu de ministru.

Nu veţi mai plăti amenzi pentru parcarea neregulamentară decât Poliţiei Rutiere, nu şi Poliţiei Comunitare, care-l amendează doar pe proprietarul maşini.

Într-adevăr, procedura de înmatriculare a unei maşini în Bulgaria ne poate şi complica viaţa sau expune unor riscuri mari, pentru că există firme fantomă care trag clapa unor clienţi.

Însă, avantajele financiare oferite sunt destul de serioase: taxa de primă înmatriculare nu există, impozitul anual este modic, asigurările sunt mult mai ieftine etc.

Citit 2209 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.