Agapă de hram pentru credincioșii din Micro 13B și Micro 38
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Agapă de hram pentru credincioșii din Micro 13B și Micro 38
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parohia "Sfântul Mucenic Antim" din municipiul Galaţi și-a serbat duminică, 30 aprilie, cel de-al doilea hram, închinat Sfintelor Femei Mironosiţe.

"Situată în nord-vestul oraşului Galaţi, pe bulevardul Milcov nr. 25 A, într-o zonă muncitorească, Parohia «Sfântul Sfinţit Mucenic Antim şi Sfintele Femei Mironosiţe» din Galaţi deserveşte nevoile pastorale şi liturgice ale credincioșilor din cartierele Micro 13B şi Micro 38. Ea a fost înfiinţată în anul 1990, pe 21 septembrie, prin desprinderea a două zone din parohiile «Sfânta Treime» Fileşti şi «Adormirea Maicii Domnului» - Cimitir. Pe 1 iunie 1991, s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie, slujba fiind săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Episcopiei Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi un mare număr de credincioşi.

Impresionantul devotament al enoriaşilor şi osârdia credincioaselor din parohie care ajutau la construcţia bisericii au făcut ca, la propunerea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în anul 1994, biserica să primească şi al doilea hram - «Sfintele Femei Mironosiţe»", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Anul acesta, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica acestei comunităţi parohiale, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioși. "În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru toate creştinele care trudesc în familie, în societate şi în Biserică, în ţară şi peste hotare, multe dintre acestea sprijin de nădejde pentru semenii noştri aflaţi în nevoi şi în suferinţe. În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu, în care se relatează despre punerea în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi momentul în care femeile mironosiţe au venit la mormântul Domnului Hristos cu miruri, devenind primele martore ale Slăvitei Învieri (...) Totodată, ierarhul locului i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi la hramul acestei parohii să primească şi să aplice în viaţa lor, cu dragoste şi cu bucurie creştină, acest mesaj părintesc de recunoştinţă pentru toate femeile creştine din viaţa Bisericii şi a neamului românesc", se precizează în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Întrucât Femeile Mironosiţe sunt modele de credinţă pentru toate creştinele, Duminica a treia după Sfintele Paşti a devenit Ziua Femeilor Creştine.

Ziua de prăznuire a Sfintelor Femei Mironosiţe s-a încheiat în această parohie gălăţeană cu agapa de hram, pregătită de harnicele femei din comitetul parohial, din care au gustat produse pascale peste 400 de credincioşi.

Citit 1140 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2023 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.