Curăţenie cu forţa sau responsabilitate civică?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Gărzii de Mediu Galaţi intenţionează să propună Consiliului Local să iniţieze o hotărâre prin care să se impună gălăţenilor să participe la curăţarea spaţiilor din preajma blocurilor de locuinţe.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri la sediul Gărzii, Mihai Turcu a declarat că este nevoie ca gălăţenii să dea dovadă de puţină responsabilitate şi să nu lase întreaga problemă a curăţeniei în responsabilitatea societăţilor de salubrizare şi a Primăriei.

„Am participat în acest sfârşit de săptămână la programul intitulat «Let`s do it România.» M-am confruntat cu situaţia în care unii gălăţeni stăteau cu mâinile în sân şi ne indicau locurile în care să facem curat, locuri situate aproape de blocurile în care locuiesc”.

„Astfel de atitudine este incalificabilă, iar dacă este cazul am să propun Consiliului Local să promoveze o hotărâre prin care locatarii să fie responsabilizaţi. Nu cred că s-ar supăra cineva dacă asociaţiile de locatari ar fi obligate să iniţieze acţiuni de igienizare la care să participe locatarii care sunt valizi şi pot participa la astfel de acţiuni”, a declarat Turcu.

Întrebat dacă o astfel de iniţiativă este viabilă şi dacă nu cumva ne întoarcem la munca patriotică impusă în urmă cu două decenii, Turcu a subliniat că există, în Galaţi, cartiere în care cetăţenii responsabili ies să facă curăţenie în jurul blocurilor şi că astfel de exemple ar trebui urmate de fiecare locuitor al acestui oraş.

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.