Cum au civilizat gălăţenii Primăria

Cum au civilizat gălăţenii Primăria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De curând, în zonă a apărut un tomberon, iar cetăţenii au zâmbit mulţumiţi *

Atent observator al vieţii Galaţiului, Florin Nae este un cititor constant al cotidianului nostru, mailurile lui aducând nu o dată în atenţia publică - cu umor şi bun-simţ - situaţii bizaro-comice petrecute în oraşul nostru. Aşa este şi misiva care urmează, dublată de fotografiile lui Florin.

„Interzis!”

„Acum un an de zile am început să arbitrez - neoficial, bineînţeles - meciul dintre Primărie şi gălăţenii care locuiesc în apropierea intersecţiei străzilor Ana Ipătescu şi Alexandru Moruzzi (fostă Păcii)”.

„În intersecţia amintită, în colţul dinspre centrala electrică, era aruncat gunoiul menajer de către cetăţenii din zonă. E posibil ca Primăria să fi renunţat la lipirea afişelor gen ˝ESTE INTERZISĂ DEPOZITAREA GUNOIULUI! AMENDĂ…˝, văzând că nu obţine rezultatul scontat. Nu îmi amintesc să fi văzut afişată vreo interdicţie. Eşuând în încercarea de a-şi civiliza cetăţenii, Primăria continua să ridice gunoiul atunci când grămada ameninţa bunul simţ”.

Concluzii

„De curând, în zonă a apărut un tomberon. N-a venit de capul lui, bineînţeles, l-a adus Primăria. Cetăţenii din zonă au zâmbit mulţumiţi că au reuşit, în sfârşit, să civilizeze Primăria”.

„Prin urmare, în meciul dintre Primărie şi cetăţeni au câştigat aceştia din urmă. În clipa în care scriu aceste rânduri, în cealaltă parte a oraşului se desfăşoară un meci asemănător. Pe când un container de gunoi şi acolo?”.

Florin, suntem curioşi dacă îţi va răspunde cineva. Dacă nu de la Primărie, măcar de la Ecosal.

Foto: Florin Nae

Citit 958 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.