Alecsandriştii confirmă la un concurs de ştiinţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” sunt mai aproape de calificarea pentru lotul lărgit la olimpiadele internaţionale de specialitate. Graţie rezultatelor foarte bune, obţinute la un concurs de ştiinţe, patru liceeni de la CNVA au strâns puncte importante pentru calificarea în lotul lărgit de anul viitor.

Toţi cei patru gălăţeni participanţi la ediţia a XII-a a Concursului Naţional de Matematică-Fizică „Vrânceanu Procopiu”, desfăşurată recent la Bacău, au avut o prestaţie excelentă. Dan Dănăilă a obţinut locul 4, la secţiune matematică, Paul Cosma s-a clasat pe locul 8, la aceeaşi secţiunea, Mihai Răcoreanu a ocupat poziţia a 4-a,  la fizică, iar Lavinia Mihai a obţinut locul 7 la secţiunea matematică-fizică.

Concursul, aflat pe lista competiţiilor oficiale al Ministerului Educaţiei, a reunit 160 de concurenţi de clasele VI-XII. Profesorii care i-au pregătit pe gălăţeni – Mihai Vasiliu, Radu Tătaru, Romeo Zamfir – aşteaptă confirmarea acestor rezultate la olimpiadele naţionale şi, de ce nu, la cele internaţionale.

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.