Cireşe "de aur", în Piaţa Centrală, la 30 de lei kilogramul

Cireşe "de aur", în Piaţa Centrală, la 30 de lei kilogramul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce-i puţin şi bun nici nu se vinde prea ieftin! E o lege a pieţei, iar cum legile sunt făcute – în linii mari – pentru a fi respectate, e şi normal să plătim ceva mai mult pentru trufandalele care ne fac weekendul mai frumos şi mai gustos. Dar parcă ar trebui, totuşi, să existe o limită. Cireşe de mai româneşti nu se găsesc pe piaţă, aşa că era loc din belşug pentru cele aduse din Turcia, la modicul preţ de …30 de lei kilogramul! Sunt mai scumpe decât toate sortimentele de carne de pe piaţă, în afara celei de vânat. Costă mai mult decât cele mai multe specii de peşte comercializat, în afara sturionilor şi somonului. Şi totuşi se vând, ne spune comercianta care le-a scos pe tarabă.

«Am dat deja patru lădiţe şi am început să vindem şi din cele expuse», ne-a declarat comercianta. Nici căpşunele nu sunt tocmai ieftine, la cei 10 lei kilogramul.

Preţul cel mai mare din piaţă îl are, însă, miezul de nucă. Nu vă veţi lipi de un kilogram întreg de miez frumos şi încă bine hidratat fără 40 de lei. Uneori, comercianţii mai cer şi 45 de lei. Totul din cauză că nu s-ar fi făcut nuci, anul trecut, ne explică una dintre comerciante.

Citit 1730 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2013 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.