Elevi bătuţi de angajatul şcolii

Elevi bătuţi de angajatul şcolii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că nu este la prima abatere de acest gen, consiliul de administraţie a votat desfacerea contractul de muncă *

Pe baza raportului întocmit de comisia de disciplină, consiliul de administraţie al Grupului Şcolar din Tg. Bujor a votat pentru desfacerea contractului de muncă al unui angajat, care avea jumătate de normă de îngrijitor şi jumătate de normă de muncitor – Victor Râpă.

În urmă cu o săptămână, fiind sub influenţa alcoolului, acesta a bătut doi elevi dintr-un foc, chiar sub ochii îngroziţi ai colegilor de clasă.

Iată ce ne-a povestit despre acest lucru directoarea-adjunctă a liceului, Roxana Costandache, şefa Comisiei de disciplină:

„Pentru că l-a surprins pe un elev de clasa a VIII-a lovind pardoseala cu o bucată de mobilier,  îngrijitorul fiind sub influenţa alcoolului a alergat prin clasă după elevul respectiv, vorbindu-i foarte urât, de faţă cu ceilalţi elevi”.

„L-a prins, l-a strâns de gât şi l-a plesnit, rupându-i şi bluza pe care o avea pe el. Copilul respectiv s-a dus acasă şi a chemat-o pe mama sa la şcoală. Femeia l-a surprins pe îngrijitor la clasa a VI-a, lovind un alt copil”.

„Femeia a încercat să discute cu el, dar acesta i-a vorbit urât tot de faţă cu ceilalţi copii. În declaraţia pe care am primit-o de la mama copilului, se consemnează că Victor Râpă era vizibil băut în timpul serviciului”.

„Mama copilului a sunat la poliţie, iar oamenii legii veniţi la faţa locului au sfătuit-o să  depună plângere şi să-i scoată copilului certificat medico-legal, ceea ce a şi făcut”, ne povesteşte directoarea-adjunctă câte ceva din ceea ce s-a consemnat în raportul comisiei pe care a  condus-o.

Dat afară pentru siguranţa şcolii

După ce şi-a revenit din beţie, îngrijitorul şcolii s-a dus şi şi-a cerut scuze de la familia copilului de clasa a VIII-a. Nedorind să-i facă şi mai mult rău, familia a retras plângerea.

„Însă, ceea ce a făcut în şcoală nu a putut fi şters cu buretele. Faptele au rămas şi am fost nevoiţi să-i desfacem contractul de muncă, mai ales că nu era la prima abatere”.

„Este angajatul şcolii din 2001, iar în 2006, pe vremea când nu eram directoare, nu ştiu exact ce a făcut, dar a fost sancţionat cu avertisment. Pe 15 februarie anul acesta, a mai primit o sancţiune cu reducerea salariului, tot pentru că, sub influenţa alcoolului, a vorbit urât cu alţi angajaţi ai şcolii, tot în prezenţa elevilor”.

„Pentru că este singurul întreţinător al familiei, soţia sa fiind disponibilizată anul acesta, l-am păsuit atunci şi i-am cerut să semneze un angajament prin care promitea să nu mai consume alcool în timpul programului şi să nu mai dea dovadă de comportament inadecvat”.

„Însă nu şi-a ţinut promisiunea. Nu avem ce face. A trebuit să ne gândim la siguranţa elevilor noştri”, ne-a explicat directoarea Iolanda Bulgaru.

Citit 1732 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.