Andreea Marin a adus "Şcoala Mamelor" la Galaţi

Andreea Marin a adus "Şcoala Mamelor" la Galaţi

Foto: Sorin Pană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Circa 400 de asistente medicale, membre ale filialei locale a Ordinul Asistenţilor Medicali (OAMR), s-au întâlnit cu Andreea Marin Bănică ieri, în sala mare a Teatrul Muzical „Nae Leonard”, în cadrul proiectului „Şcoala mamelor”. La întâlnire au luat parte şi câţiva dintre experţii implicaţi în proiectul amintit, finanţat din fonduri europene. Iniţiativa a aparţinut preşedintele OAMR Galaţi, asist. Daniela Artimof, care a dorit să le ofere asistentelor care sunt în acelaşi timp mame, ocazia de a-şi îmbogăţi cunoştinţele şi de a ajuta, la rândul lor.

Cel mai numeros public din ţară
 
„E prima dată când avem 400 de mame la o întâlnire şi prima dată când găsim o astfel organizare a unei autorităţi locale. Recordul nostru a fost de circa 350, la o întâlnire din Zalău. Ne interesează în primul rând în calitatea lor de mame. Dar e foarte important şi că au această meserie care se întoarce către oameni. În cazul acesta mamele lucrează cu alte mame, aşa că aici contează şi ceea ce ne pot aduce ele nouă, în cadrul proiectului. Avem experţii noştri, dar învăţăm în fiecare zi şi ne îmbogăţim ca echipă cu ceea ce aflăm de pe teren”, a declarat Andreea Marin Bănică.

Ce vă oferă „Şcoala mamelor”

„Odată ce ai intrat în proiect ca mamă, ai mai multe oportunităţi, cum ar fi accesul gratuit la toate informaţiile şi sfaturile prezentate pe site-ul nostru. De asemenea, mamele pot merge la centrele noastre din Bucureşti Ploieşti şi Cluj, la psiholog sau psihiatru. Avem şi un număr de telefon naţional 116111, care e gratuit în Cosmote şi Romtelecom. Până acum, avem aproape 160.000 de mame care au accesat proiectul nostru. Cele mai multe sunt din România, dar avem membre din 96 de ţări”, a mai spus Andreea Marin Bănică, managerul proiectului. Mai multe informaţii în acest sens puteţ afla accesând site-ul www.scoalamamelor.ro.

Speranţa există peste tot
„Multe dintre femei nu ştiu că au legi la dispozitie şi că pot lupta pentru drepturile lor. Sau dacă ştiu de existenţa legilor, nu le înţeleg. Ele trebuie să îşi cunoască drepturile şi să se folosească de cunoştinţe. Nu putem avea pretenţia să evoluăm dacă le vom permite mereu celorlalţi să abuzeze de buna noastră credinţă. Importanat este că acest lucru se reflectă şi asupra copiilor. Noi, mamele, suntem primele modele de viaţă ale copiilor noştri”, a conchis Andreea Marin Bănică. 

Citit 3764 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 00:03

2 comentarii

 • postat de Maya Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 05:09 Link la comentariu
  0
  0

  Prosia romaneasca este a comentatorilor de pe margine. Eu nu o vad sa pozeze in mama experta si, daca v-ar fi interesat subiectul cu adevarat, ati fi cautat sa vedeti despre ce este vorba...cu ce anume se ocupa acest proiect. Sa ne informam si abia apoi sa criticam, daca e cazul.

  Raportează
 • postat de Ion Ghica Vineri, 28 Octombrie 2011 02:14 Link la comentariu
  0
  0

  Ce o face pe aceasta banica sa fie mama experta?prostie romaneasca.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.