Recensământ cu efect imediat: mai puţini poliţişti locali

Recensământ cu efect imediat: mai puţini poliţişti locali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul poliţiştilor locali va trebui ajustat, conform rezultatelor ultimului recensământ, a atenţionat, recent, prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea. Potrivit acestuia, numărul angajaţilor de la Poliţia Locală a fost stabilit, până acum şi în funcţie de numărului populaţiei municipiului Galaţi, care, la recensământul din 2002, avea în jur de 300.000 de locuitori. Cum acum, până la sfârşitul zilei de 31 octombrie, în municipiu se număraseră doar 250.000 de cetăţeni („mai exact 241.000”, a spus prefectul), diferenţa ar trebui să se reflecte şi în numărul poliţiştilor locali. Cum „norma de siguranţă” este stabilită, în România, la un poliţist la mia de locuitori (sub media europeană de doi poliţişti la mia de locuitori), ar însemna că din cei 300 de poliţişti locali, câţi există în prezent, ar trebui să mai rămână doar 250.

„Sper să nu se întâmple aşa ceva, căci şi aşa suntem puţini faţă de volumul mare de muncă pe care îl avem. Nu aţi observat pe stradă ce altfel de patrule mai vedeţi în afară cele ale Poliţiei Locale?  Dar, să nu exagerăm; până anul viitor, când se vor face publice datele finale ale recensământului, eu spun că nu fac bine astfel de scenarii”, spune şeful Poliţiei Locale, Cristian Gîscă.

Reamintim că Poliţia Locală Galaţi a mai pierdut, anul trecut, 420 de angajaţi, din totalul celor 710, conform prevederilor OG 63/2010 privind unele măsuri financiare, care prevede inclusiv norma „de siguranţă” de un poliţist la mia de locuitori.

Citit 3214 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.