Măsuri inspirate de „greşeli” fatale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii a informat managerii spitalelor de urgenţă din ţară  cu privire la măsurile propuse pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor din unităţile de primiri urgenţe şi secţiile de spital.

Astfel, este obligatorie internarea pacienţilor în stare critică. Dacă starea pacientului necesită abordare pluridisciplinară şi niciunul dintre medicii altor secţii nu acceptă internarea în una dintre secţiile respective, medicul de gardă de la UPU este în măsură să decidă internarea obligatorie.

În lipsa unor locuri libere în secţia de profil în care acesta consideră necesară internarea, pacientul va fi internat  într-o secţie înrudită ca specialitate până la eliberarea unui loc acolo unde trebuie investigat şi tratat bolnavul.

Politraumatizaţii (în general victime ale accidentelor)  se internează obligatoriu, în primele 24 de ore, în secţiile de chirurgie generală, sau prin acestea, la ATI.

De asemenea s-a stabilit crearea “salonului de observaţie”, cu un număr minim de paturi tampon, pentru maxim 24 de ore, urmând ca o comisie să decidă ulterior, prin triaj, necesitatea internării. Salonul va fi dimensionat de la caz, la caz, în funcţie de necesităţile spitalului.

Un număr de cinci la sută din numărul de paturi ale spitalului vor fi disponibile la intrarea în gardă pentru necesităţile UPU.  Responsabilitatea raportării locurilor libere, până la ora 12.00,  aparţine medicului şef de secţie.

Totodată va fi crescut numărul de ventilatoare (pentru respiraţie artificială) destinat pacienţilor în stare critică, în secţiile ATI ale spitalelor de urgenţă, astfel încât decuplarea bolnavilor aflaţi aparent în moarte clinică să nu mai fie o necesitate.

Toate aceste măsuri vor intra în vigoare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătăţii, începând cu luna martie a acestui an.

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.