Începe consultarea asociaţiilor pentru reabilitarea termică a locuinţelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi nu se ştie sigur cât ar trebui să plătească proprietarii pentru reabilitarea termică, în Galaţi a început acţiunea de consultare a asociaţiilor, coordonată de Marius Necula *

Potrivit estimărilor senatorului democrat-liberal Marius Necula, în cursul săptămânii viitoare va ajunge în dezbaterea Senatului ordonanţa de Guvern privind reabilitarea termică a locuinţelor.

Aşa cum se ştie, dacă până acum, legislaţia în domeniu (care nu a atras prea mulţi beneficiari) prevedea asigurarea costurilor, în tranşe egale (câte 33,3 la sută) de la bugetul de stat, cel local şi asociaţia de proprietari, noua ordonanţă prevede o altfel de împărţire a cheltuielilor - 50 la sută de la stat, 30 la sută de la Consiliul Local şi 20 la sută de la asociaţiile de proprietari – valori pe care, ieri, şi senatorul PD-L Marius Necula spunea că le va susţine.

Dacă ştiu sau nu despre ce sume ar putea fi vorba, mai puţin contează. Oamenii sunt interesaţi de sporirea confortului termic al locuinţei, iar dacă acest lucru înseamnă şi reducerea cheltuielilor cu încălzirea, cu atât mai bine. Motiv pentru care senatorul Marius Necula s-a gândit să demareze în tot Galaţiul o acţiune de consultare a asociaţiilor de proprietari.

„Trebuie să ne mişcăm repede, pentru că tot ce înseamnă accept, solicitare de proiect, centralizare la nivel local şi trimitere la Bucureşti, poate întârzia efectiv lucrările. Şi pentru ca Galaţiul să nu mai piardă timpul, ne-am gândit să lansăm această consultare la nivelul municipiului”, a declarat  Necula.

Viteza de reacţie în cazul reabilitării termice mai are însă şi o altă explicaţie; potrivit declaraţiilor de săptămâna trecută ale vicepremierului Dan Nica, bugetul dispune în acest an de fonduri pentru reabilitarea termică a doar 60.000 de apartamente din ţară.

Cum, la nivel naţional, totalul locuinţelor este mult mai mare, probabil că şi fondurile pentru astfel de lucrări se vor împărţi pe principiul „primul venit, primul servit”…

Citit 1002 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.