„Unde mă duc cu patru copii?”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ionel Florea are 40 de ani şi locuieşte în prezent, într-o casă, situată pe strada N. Alexandrescu nr. 115. Omul a venit la redacţie, pentru că nu mai ştie încotro să o apuce.

„Locuim de o viaţă acolo, însă casa a fost retrocedată şi proprietarul ne va mai ţine acolo, ca şi chiriaşi, încă nouă luni. După aceea, conform legii, ne va da afară.

Unde să mă duc eu? Am patru copii, nu am cazier, eu lucrez, soţia este şomeră, ce fac eu peste nouă luni cu patru copii, în stradă? Am fost la Primărie şi mi s-a spus că nu au locuinţe”, ne-a povestit, dintr-o răsuflare, Ionel Florea.

Bărbatul a mai spus că a depus, pe vremea când nu avea 35 de ani, şi cerere pentru o locuinţă ANL. Anii s-au adăugat la cei 35, iar copiii săi au crescut; acum, gemenele sale sunt în clasa a II-a, iar celelalte două fete în clasa a VI-a.

„Nu există protecţie socială şi pentru noi? De ce nu se fac locuinţe sociale pentru cei ca noi, care suntem evacuaţi de proprietari? Ce rău am făcut eu în viaţă să păţesc aşa ceva?

Nu am cum să îmi cumpăr o casă, am salariu de doar şapte milioane! Cum o să ajung? Pe stradă, să-mi ia copiii la Centrul de Plasament? Asta este protecţie socială?”, ne-a mai întrebat, retoric, omul, înainte de a pleca, cu problemele sale pe cap…

Citit 860 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.