S-a redeschis spitalul din Iveşti
Foto: Foto: Vasile Caburgan

S-a redeschis spitalul din Iveşti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
  • După un an şi jumătate de agonie, unitatea sanitară din Iveşti renaşte, ca secţie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi

În câteva săptămâni de la inaugurarea de ieri, Spitalul pentru Bolnavi Cronici din Iveşti, devenit secţie externă a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, ar trebui să primească noi pacienţi. Capacitatea celei mai tinere secţii a Judeţeanului este de 25 de paturi şi se lucrează, în prezent, la întocmirea schemei de personal. Cel mai probabil, secţia va fi condusă de medicul Sorin Baican, fostul manager al spitalului. Consiliul Judeţului (CJ) vrea să deschidă aici şi o bază de recuperare medicală.

„Marţi am fost la ministrul Sănătăţii şi am obţinut semnătura necesară pentru redeschiderea spitalului. O parte a personalului medical a fost redistribuit în momentul în care spitalul nu a mai primit finanţare. Îi vom aduce înapoi şi, probabil, în vreo două săptămâni, secţia va fi gata. Înfiinţarea bazei de recuperare ar putea dura ceva mai mult, pentru că este vorba despre investiţii”, a precizat prof. dr. Aurel Nechita, prezent la inaugurare.

Pacienţii rămaşi în spital şi pe perioada când unitatea sanitară nu mai primea un şfanţ de la stat spun că i-a ţinut în viaţă entuziasmului doctorului Baican şi ajutorul primit din partea femeilor care au lucrat şi ca bucătărese, şi ca infirmiere şi care, deşi neplătite, au mai adus câte ceva de acasă pentru a ajuta suferinzii. Substanţial a fost şi ajutorul Bisericii.  Infirmierele spun că acum nu le mai pare rău de munca neplătită şi că speră doar ca lucrurile să se îndrepte.

Inaugurarea s-a făcut  în prezenţa ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, a preşedintelui CJ, Nicolae Bacalbaşa, şi a directorului medical al Spitalului Judeţean, prof. dr. Dorel Firescu. Au venit la eveniment nu doar primarii Iveştiului şi ai comunelor de prin jur, ci şi candidaţii USL la alegerile parlamentare din Colegiul 3, care n-au scăpat ocazia de a-şi promova interesele electorale.

Vă reamintim că „Viaţa liberă” v-a prezentat, în numeroase episoade, de-a lungul ultimului an, cazurile pacienţilor din Iveşti şi ale corpului medical care a lucrat voluntar mai bine de un an. Am luat legătura cu ministere şi am încercat să atragem atenţia autorităţilor asupra faptului că acest spital trebuie să existe, indiferent de forma sa de organizare. Şi am făcut-o încă de pe vremea când nu era campanie electorală.

Citit 5179 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.